Наричат ги силния пол, но дори те имат своите страхове. Когато говорим за съвременния мъж, който е активен в работата, спорта и социалния си живот, който е грижовен баща, любим и компания за „хей-пич-да-пийнем-по-биричка“, страхът може да се нарича и косопад.

СЛАБОСТИТЕ НА СИЛНИТЕ

Случвало ли ви се е да прокарате ръка по главата на любимия и в един момент под дланта си да не усещате коса? Бъдете сигурни, че ако вие се смущавате от това, още по-притеснително е за него.

Мъжката андрогенна алопеция е най-честата форма на косопад при мъжете. Развиват я от 30% до 50% от тях, като това нараства с възрастта. Отдръпване на предната линия на косата се установява при 25% от мъжете на възраст 40-55 години.

Всички сме чували и чели вицове за плешиви мъже. И, да бъдем честни, все още се питаме верен ли е онзи слух, че те са особено потентни. Обсъждали сте го с приятелка, нали?

Но шегите не са толкова смешни, когато прокарваш собствената си ръка по темето и там липсва коса. Тогава?

СИЛАТА СРЕЩУ СЛАБОСТИТЕ

Страховете са, за да бъдат преборени. Косопадът се случва, но може да бъде преодолян.

Активните съставки в енергизиращия шампоан Revalid® против косопад за мъже директно действат върху стволовите клетки на космените фоликули и по този начин стимулират растежа и спират косопада. Комбинацията от Redensyl® и SantEnergy™ предпазва скалпа и косата от оксидативно увреждане, укрепва косъма и засилва растежа на косата.

Формулата е обогатена с екстракт от пелин от швейцарските Алпи - изцяло натурален състав.  

Revalid® е разработен в Швейцария през 1992 г. и е създаден специално за осигуряване на холистична грижа за косата и лечение на косопад.

Загубата на коса не е просто козметичен проблем. Това може да причини изключителен стрес и да повлияе неблагоприятно на самочувствието на мъжа. А защо да губим нещо, когато можем да го имаме?

Изследване показва, че иновативната активна съставка SantEnergy™ повлиява положително цикъла на растеж на косата със сила, подобна на чистия кофеин. Освен това съотношението на активните космени фоликули се подобрява, увеличава се плътноста и се активира растежа на косата. 

Подробното описание може да се каже и само с две думи. А те звучат така - щастлив мъж. Нещо, което всяка жена иска да има до себе си.