Когато преди повече от четвърт век Джорджо Армани получава вдъхновението за първия одеколон Acqua Di Giò, той посвещава своята визия на един уникален остров – Пантелерия. Островът е разположен между Сицилия и Африка, а скалистата му почва е дом на забележително красив природен пейзаж. На Пантелерия италианският дизайнер открива едно невероятно съчетание между въздух, вода и светлина. Това съчетание се превръща в есенцията на Acqua Di Giò.

След посещението на Пантелерия, Армани е амбициран да улови душата на Средиземноморието и да я превърне в един завладяващ мъжки аромат. Силата на морските вълни, чистотата на соления въздух и блясъкът на жаркото лятно слънце се разкриват в Acqua Di Giò – вечна класика за мъже с незабравимо олфактивно присъствие.

В прегръдките на морето – незабравимият аромат на Acqua Di Giò

Със своя свеж солен аромат Acqua Di Giò е истински пионер още със създаването си. Авторът на аромата е световноизвестният парфюмерист Алберто Морияс, който се заема с отговорната задача да сътвори за Armani един ексклузивен мъжки парфюм, претворяващ смелата визия на италианския дизайнер.

Още с дебюта си през 1996 г. Acqua Di Giò се доказва като мъжки парфюм с особено присъствие и впечатляваща аура. Мускусните акорди на морските вълни се съчетават с уханието на подправки, сочни плодове и хладни дървесни нотки. Композицията дължи водната си свежест на аромата на нероли и бергамот, а дървесната следа, въплътена от пачули и кедрово дърво, създава характерния му мъжествен аромат.

Acqua Di Giò е подходящ за уверените мъже, които търсят хармонията между душата и тялото. Философията зад тази необикновена колекция мъжки аромати насочва погледа към бъдещето, към една освободена визия за ултимативната мъжественост в синхрон с ума, емоциите и заобикалящата среда. Свежият аромат на Acqua Di Giò е едно своеобразно завръщане към основните ценности на марката Giorgio Armani.

Снимка: freepik.com

Освен прелъстяващия аромат на нероли и бергамот, в композицията откриваме още няколко култови нотки, които обрисуват живописна картина на дивите брегове на Пантелерия. В сърцето опияняващият аромат на жасмин е обгърнат от характерни нотки девесил, каки и розмарин. В основата дървесният дъх на пачули внася земни средиземноморски акорди.

Колекцията Giorgio Armani Acqua Di Giò

Дебютът на първия аромат Acqua Di Giò е безпрецедентен успех в света на селективната парфюмерия. През 1998 г. Acqua Di Giò е обявен за най-добър парфюм, а според италианската марка на всеки 5 секунди някъде по света се продава по един флакон от тази уникална колекция.

Днес Acqua Di Giò е емблематично заглавие в портфолиото на Armani, а разпознаваемият му аромат е еталон за висока класа. Серията влючва няколко знакови парфюмни и тоалетни води за мъже, дезодорант спрей, афтършейв, душ гел, както и дамски аналог на оригиналния аромат.

Морските съкровища на Acqua Di Giò

Свежата композиция на Acqua Di Giò позволява той да се носи леко и естествено в ежедневието, което го прави подходящ за всякакъв повод. Интензивните нотки на Acqua Di Giò символизират вечната мъжественост в нейния елегантен аспект. Сред най-забележителните аромати в тази колекция откриваме също и:

Acqua di Giò Profumo Eau De Toilette

Почти 20 години след излизането на оригиналния аромат, през 2015 г. Armani представя Acqua di Giò Profumo. Новата версия на парфюма е определяна като дълбока, въздушна и стилна. Acqua di Giò Profumo символизира сливането на солените морски вълни с черните скали. Ароматът разкрива богата композиция с акватично-дървесен характер. Наситеният дъх на здравец и розмарин в сърцевината е умело допълнен от знаковите нотки пачули в основата.

Acqua di Giò Absolu Eau De Parfum

През 2018 г. серията Acqua di Giò е обогатена с още едно ново попълнение. Acqua di Giò Absolu отново е дело на Алберто Морияс, създателят на оригиналния аромат. Новата версия на този иконичен мъжки парфюм разкрива чувствената страна на Acqua di Giò благодарение на изисканата композиция от морски нотки в съчетание с уханието на зрели плодове, прясно набран розмарин, свежа лавандула и топли нотки зърна от тонка.

Acqua di Giò Profondo Eau De Parfum

Последната интерпретация от 2020 г. носи името Acqua di Giò Profondo. Този ароматно-фужерен мъжки парфюм е изключително подходящ за пролетния и летния сезон поради леката си морска композиция и дълготрайна интензивност. Морските нотки и цитрусовият аромат на бергамот във върха тук са допълнени от свежестта на зелена мандарина. В сърцевината фокусът е поставен върху уханието на лавандула и розмарин в комбинация с нотки кипарис и деликатния аносонов дъх на мастика. Ароматът на пачули в основата се допълва от изискани минерални нотки, мускус и кехлибар.

Открийте своята любима версия на вечния Acqua di Giò и позволете на неговия аромат да ви отведе на едно офлактивно пътуване към дивите брегове на Сицилия, където слънчевите отблясъци в морските пръски карат соления въздух да затрепти. Следвайки устоите и наследството на Armani, Acqua di Giò е един изключителен аромат за мъже, създаден да пленява и удивлява.