В Деня на Независимостта на България разглеждаме събитието от една много по-различна гледна точка - жената и нейната лична независимост.  

1. Научи се да казваш "Не" и "Край". Не забравяй, че в добрия край на приказката някои герои заживяват разделени. И няма нищо по-хубаво от това. 

2. Не ставай астрален таралеж. Хората често се концентрират прекалено силно в желанията си и по тази причина вместо да им помагат те да се сбъдват, всъщност отлагат изпълнението им.

3. Не се старай да планираш всичко. Оставете Вселената също да си каже думата. В противен случай рискувате да ви изиграе лоша шега. А тя най-много обича да се забавлява с плановете на хората.

4. Ако се колебаеш за нещо, по-добре не го прави (купувай, променяй). Трябва наистина да искаш нещо с цялото си същество, за да си сигурна в промяната. Колебанието е лош съветник. Ако го има дори в малко количество, не прави това, за което се отнася. 

5. Не се страхувай от промените. Понякога дори грешният път може да ни изведе на правилното място. Трябва само да направиш първата стъпка. 

6. За да се отървеш от неща, които те натоварват и те правят зависима, понякога трябва да направиш голям скок. Някои пропасти просто не се преодоляват с малки подскоци. 

7. Единственият човек, от когото можеш да си позволиш да бъдеш зависима винаги и по всяко време, си ти самата. Всички останали са просто съпътстващи обстоятелства, на които само ти можеш да позволиш да ти влияят, или не. 

8. Твоята независимост понякога зависи от околните. За да не се чувстваш обвързана с тях, ги използвай така, както начинаещите колоездачи използват помощните колелета на велосипеда - знаят, че ги има и това им дава увереност, но докато карат често те дори не докосват земята.

9. Много са хората, които няма да ти покажат коя си. Но точно от тях ще разбереш коя не си.

10. Независимата жена знае колко струва, какво може да прости и с кое да направи компромис. Тя не е възпитателка на ревящи деца, нито готвачка на изморен съпруг. Тя е тази, която движи семейството, дома си и вселената дори около собствената си ос.