"Колкото и да беше прекрасно да танцуваме с Вин Дизел под дъжда на площад "Сан Марко" - това не е тайната на добре изживения живот" - това споделя талантливата актриса Хелън Мирън в интервю за "Вог". Щом не е това - кое е тогава?

Тази световноизвестна звезда със зашеметяваща усмивка и много светлина в очите не може да не знае. 

ТАЙНАТА НА ДОБРЕ ИЗЖИВЕНИЯ ЖИВОТ 

  • Не се парализирайте от собствената си несигурност.
  • Не бъдете прекалено учтиви.
  • Бъдете отворени към новите възможности.
  • Разговаряйте с хората и бъдете възможно най-отворени.
  • Много добра идея е от време на време да гледате на света като дете или чужденец - с любопитство. Представете си, че виждате всичко за първи път, и се опитайте да изпитате магията на мига.
  • Защото във всяко нещо има магия. Всичко, от което се нуждае, е да бъде видяна с нови очи.

КАК СЕ ГРИМИРА

"Обикновено слагам това, което ми е под ръка в чекмеджето с гримове - слагам ръка и вземам първото нещо. Ако това е сребриста очна линия или черна размазана, използвам я и се гримирам в движение. Обичам грима и продуктите като цяло - обичам усещането и мириса им, както и флаконите. Обичам да нарушавам собствените си правила, доколкото е възможно. Ако работя с гримьор, той ще ме попита какво харесвам, а аз винаги му казвам, че лицето ми е неговото платно и да прави каквото иска."

Снимка: Getty Images

КАК СЕ ПРИГОТВЯ ЗА СЪБИТИЕ

"Ако трябва да отида на събитие, пътувам, или ми предстои интервю, подреждам дрехите си от предната вечер. Слагам чорапогащник, обувки, пуловер, бельо и всичко е готово за тръгване. Това означава, че ако сутринта бързам панически, а това често се случва, не се притеснявам какво ще облека, защото знам, че всичко ще се съчетае. Това е единственото малко нещо, което правя."

Снимка: Getty Images

ДА СЕ ЧУВСТВАШ УВЕРЕНА В СОБСТВЕНАТА СИ КОЖА

"Беше много отдавна, но си спомням точно момента, в който се почувствах уверена в кожата си. Винаги съм имала дебели бузи, затова винаги съм ги всмуквала. Но не можеш да свиваш бузите си и да се усмихваш едновременно! Това е абсолютно невъзможно. Затова и никога не се усмихвах. После открих, че всъщност е хубаво да се усмихваш открито и свободно, не със стегната малка усмивка, а с широка. Това със сигурност ми е послужило за добро. Сега почти винаги съм усмихната."

Снимка: Getty Images

ПОБЕЛЯЛАТА Й КОСА И ЗАЩО ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ

"За мен беше много лесно, защото косата ми винаги е била руса. През лятото, когато прекарвах време на слънце, тя побеляваше. Така че процесът на загубване на цвета на косата не ми беше труден. Винаги съм се боядисвала сама, никога не съм ходила да ми я правят - това е толкова скучно и скъпо. Да побелееш трябва да се насърчава.Хората трябва да правят всичко, което ги кара да се чувстват комфортно.

Снимка: Getty Images

КАК ДА ПОДХОДИМ ЩАСТЛИВО КЪМ ОСТАРЯВАНЕТО?

"Работете отвътре навън. Намерете диета, която ви кара да се чувствате добре. Това, което слагате в тялото си, влияе на това как се чувствате, така че започнете оттам. Следващото нещо са физическите упражнения.

Аз съм привърженик на тренировъчния режим на жените от канадските военновъздушни сили, който е 12 минути. Това е тренировъчен режим, който започва от много ниско и лесно, а след това, ако го следвате докрай, може да стане доста труден. Никога не съм стигала до второто ниво, но това е една хубава малка програма за упражнения. Нищо екстремно, но трябва да го правите всеки ден. Това е чудесно начало, защото всичко е свързано с поемането на контрол върху себе си. Аз съм невероятно мързелива и ако мога да избегна да го правя, ще го направя, но от време на време се дърпам назад и правя това, което знам, че работи."