Хелън Мирън и Анди Макдауъл знаят как да живеят живота си по най-добрия начин! Облечени в зашеметяващи рокли те изнесоха най-красивото, импровизирано шоу с танц на червения килим в Кан - истински триумф на насладата да се живее.

Снимка: Getty Images

"Изтанцувай го тоя живот, човече!
И без друго е колкото един блус!"

Актрисите минаха по червения килим в Кан за премиерата на филма "Mother And Son". Но това не беше традиционното дефиле, в което обръщат внимание най-вече на феновете и фотографите. Талантливите кино фурии се раздадоха във вихрен танц и много усмивки. 

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

И двете актриси вече са на възраст, в която не крият побелелите си коси. Анди Макдауъл е на 64, а Хелън Мирън - на 76. За танците явно няма възраст.

"Чувствам се по-млада, защото изглеждам естествено" - сподели звездата от "Омагьосан ден". 

Тъй като косата на актрисата Анди Макдауъл започнала да побелява по време на карантина, тя решила да не я боядисва. Мениджърите й обаче не одобрили тази идея.

„Казах им, че грешат и че аз ще стана по-силна, ако прегърна тази промяна. След две години ще стана на 65. Ако не го направя сега, никога няма да имам шанса да бъда с посивяла коса. Винаги съм искалa да бъда с такава! - обяснява тя в интервю за Vogue.

Снимка: Getty Images

 

Неземно талантливата Хелън Мирън блестя на фестивала в Кан с рокля с метален ефект, украсена с множество пайети.

Диамантени обеци Chopard и екстеншъни с дължина до кръста направиха външния й вид неотразим. 

Тя демонстрира стил, усмивка, грация, но да не забравяме, че тази жена изгони и мечка от двора си.  

Снимка: Getty Images

Хелън Мирън получи и награда за цялостно творчество от Съюза на актьорската гилдия.  

Тя внесе още повече драматизъм с опушен грим със силно издължена очна линия.

Снимка: Getty Images

Филмовата икона наскоро разказа за отношенията си с индустрията за красота пред "Пийпъл".

"Не ме разбирайте погрешно - обичам красотата и обичам да гледам красиви неща. Но не харесвам думата "красота", тъй като тя се свързва с индустрията за красота - гримове и продукти, грижа за кожата и всичко останало. Смятам, че тя изключва огромното мнозинство от нас, които не сме красиви", каза тя.