Светът е свидетел на безброй вдъхновяващи истории за успех, написани от представителките на нежния пол. Има повече жени, изпълващи ролята на лидери, отколкото ние самите предполагаме. От всеотдайни дами - пионери на политическото поле до отдадени активисти. Някои от тях грабват окото и с външния си вид.

Ето и кои са 10-те най-красиви политици жени по света:

Всички снимки разгледайте в Галерията

1. МАРА КАРФАНЯ

Снимка: Getty Images


Мария Розария "Мара" Карфаня е италиански политик, която изпълнява функциите на министър на равните възможности в “кабинет №4” на Силвио Берлускони. Макар че е бивша актриса и модел, Мара има в биографията си диплома по право и е поставена на първо място в класация на списание “Максим” за “Най-горещите политици в света”. Карфаня е абсолютен пример за сплав между красота и ум.

2. ЕВА КАЙЛИ 

Снимка: Getty ImagesИнженерство, политика или икономика, тази гръцка дама може всичко. Ева Кайли е родена в Солун на 26 октомври 1978 г. Тя е политик от Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК). Бивш телевизионен водещ на новини. Член на Европейския парламент от 2014 г. Ако търсите в речника думата “красота”, нищо чудно там да видите и нейното име.3. ОРЛИ ЛЕВИ

Снимка: Getty Images


Най-вдъхновяващата дама, свързана с политика в Израел. Бивш модел и водещ, Орли Леви е най-привлекателният политик в своята родина. Смела в думите и действията си, известна е като най-красивата политическа личност в Израел. През 2020 г. е назначена за Министър на овластяването и напредъка на общността, като заема този пост до миналата година. На 48 г. тази дама изглежда страхотно.

4. РАНИЯ АЛ-АБДУЛА

Снимка: en.wikipedia.orgКралицата на Йордания Рания Ал-Абдула е смятана от мнозина за една от 10-те най-красиви жени в света. Родена е в Кувейт, в семейството на палестинци. Има бакалавърска степен по бизнес от Американския университет в Кайро. След брака си с принца на Йордания Абдула се отдава на застъпничество, включително в сфери като образованието, здравеопазването и развитието на младежта. Кралица Рания има собствен канал в YouTube, в който активно се обсъждат теми, свързани с Близкия изток, арабите и мюсюлманите.

5. АЛИНА КАБАЕВАТя е от Русия, заслужил майстор на спорта и политик. Алина Кабаева е състезателка по художествена гимнастика и политик. От 2007 г. Кабаева е депутат в Държавната дума от управляващата партия Единна Русия. Член е на Висшия съвет на партията в периода 2001–2005. Носителка е на два олимпийски медала и е двукратна абсолютна световна шампионка. В колекцията си има още 14 отличия от световни и 25 такива от европейски първенства. 

Всички снимки разгледайте в Галерията

6. ЕЛИЗАБЕТ ХАЛСЕТ

Снимка: Getty Images


Ако красотата дотук ви е малко, ето още една представителка, която е пример за съчетанието й с блестящ ум. Елизабет Халсет завършва университета Корбан със специалност “Психология” през 2014 г. Това обаче не й достатъчно и тя продължава да преследва по-високи цели. Служи в Сената на Невада от 2010 до 2012 г., като се превръща в най-младата жена, избирана някога за подобна позиция.

7. АЛЕКСАНДРИЯ ОКСАСИО-КОРТЕС

Снимка: Getty Images


Възпитаничка на Бостън Юнивърсити, завършвайки две специалности - “Международни отношения” и “Икономика” с пълно отличие. Александрия Окасио-Кортес става най-младата жена, която е служила в Конгреса на САЩ, след като поема поста, когато е само на 29 години. Представя своята страна в 14-ти конгресен окръг на Ню Йорк. Преди да се отдаде на политика е била активистка. Освен това е работила като сервитьорка и барманка.

8. ЛУСИАНА ЛЕОН РОМЕРО

Снимка: Getty Images


Лусиана Ромеро си проправя път към политическата класа в Перу, като се превръща в най-младия член на местния парламент. Има диплома по “Право” от университета в Лима и магистърска степен по “Управление и публична политика” от университета в Сан Мартин де Порес. От 2004 г. до 2005 г. е съветник в ръководството на Министерството на транспорта и съобщенията. Избрана е за член на Конгреса през 2006 г., ставайки най-младият представител в мандата си, който приключва през 2011 г.

9. АНДЖЕЛИНА СОНДАК 

 

 

Пример за това как известността те увлича, след като спечелиш конкурс за красота. Анджелина прави това през 2001 г., представяйки провинция Северен Сулавеси в надпреварата “Путери Индонезия”. След това се потопя в политиката, избрана е за член на Камарата на представителите на Република Индонезия в периода от 2004 до 2009 г. и в Демократическата партия от 2009 до 2014 г.


10. ЙОАНА МУЧА

Снимка: Getty Images


Политик, икономист, академичен преподавател, доктор по икономика. С това може да започне визитката на Йоана Муча. През 2001 г. завършва Варшавския университет със специалност “Икономика”. От 17 ноември 2011 г. до ноември 2012 г. е министър на спорта и туризма в Полша, в правителството на Доналд Туск.