„Красотата ще спаси света“ – спомняме си тези заветни думи на Достоевски, които звучат винаги актуално. След признанието на щангиста Захари Георгиев, шампион на България, че си е слагал хиалурон в устните, се запитахме какви са днешните стандарти за красота при мъже, които се занимават със силови спортове.

Поставянето на хиалуронови филъри е една от най-желаните неоперативни естетични манипулации в последно време. Не само дамите, но и господата желаят устните им да са плътни, свежи и привлекателни и все повече представители на силния пол предприемат стъпката.

Снимка: YouTube/Instagram

Какви обаче са подбудите на един шампион на България по вдигане на тежести да уголеми устните си?

"За мен е много важно човек като се погледне в огледалото, да се хареса, да обича първо себе си, за да може да обича и околните. Било ми е комплекс в миналото и затова реших да ги увелича. Винаги съм искал да имам по-големи устни“, споделя самият Георгиев пред bTV.

Приятелите му вече са свикнали с новия му външен вид. Самият той е чувал както положителни, така и негативни коментари за устните си. Категоричен е обаче, че това е начин да изрази себе си „и не ме е срам“.

Оказва се, че Захари Георгиев не е единственият спортист, които се гордее с корекциите си по лицето.

Руснакът Кирил Терешин е бивш военен и бивш състезател по MMA. Кирил е известен като Руския Попай или Руки Базуки заради размера на бицепсите си.

Снимка: YouTube/Instagram

Първите трансформации на Терешин започнали с желанието му да уголеми бицепсите си, като за целта той си инжектирал опасното вещество синтол, както и вазелин. Ръцете му наистина се уголемили и достигнали внушителни размери. Не след дълго обаче започнали проблемите със здравето и младият мъж от руския град Пятигорск претърпява няколко животоспасяващи операции.

След като лекарите спасяват живота му, той решава да трансформира лицето си. От снимките ясно се вижда, а и самият Терешин никога не е крил, че е уголемил устните си, оформил е скулите, брадичката и челото.

"Аз съм идеално красив мъж", споделя Кирил пред последователите си в Инстаграм.

Целта на 27-годишния мъж обаче би учудила много хора. Той искал да прилича на извънземно.

Снимка: YouTube/Instagram„Искам да оформя лицето си като на извънземно. Вярвам в извънземни, откакто видях НЛО като тийнейджър. Знам, че те съществуват и че са най-могъщата раса в целия свят.“

Още един ММА боец се оказва „по-красив“ с уголемените си устни. Видеото му е гледано над 3 милиона пъти.

От кадрите се вижда, че той се подготвя за битка. 

 

Коментарите към видеото са предимно шеги и подигравки, свързани с външния вид на спортиста:

“Той изглежда така, както ти ще изглеждаш след боя.“

„Един удар в устата и целият този ботокс ще изхвърчи.“

„И ще му позволят да се бие? Устните му още не са спаднали от последния бой!“

„След боя лицето му ще изглежда по същия начин – независимо колко удара поеме!“

„Съществуването на този човек ме кара да стана ММА боец, а той да е първият ми противник.“

 
Припомняме за корекция и при Роналдо, която не е на лицето. Един от най-известните и харесвани спортисти в света също е прибягвал до инжекции, за да постигне резултат. И не, не говорим за устните, а за... пениса му.

Бившият играч на "Реал Мадрид" си е инжектирал ботокс, с който дебелината на пениса се увеличава с между 1 и 3 сантиметра.

Снимка: instagram.com

Това е практика, която използват много порноактьори, за да изглеждат атрибутите им по-големи по време на заснемането на сцените. По този начин се увеличавало удоволствието при секс и за двамата партньори.

В случая на Роналдо това е половинката му Джорджина Родригес.