Говорейки за красота, 2019 г. мина под знака на неинвазивните процедури, при които ефектът е видим веднага или след много кратък период от време. Повечето порцедури действат с натрупване за постигане на оптимален ефект. За да бъдем обективни и да предадем с точност как тези апарати и козметчни дейности повлияват кожата, пробвахме голяма част от новостите през годината, споделихме опит и мнение. Ето кои процедури спечелиха нашето одобрение и бихме повторили и през 2020 г. 

1. DermalInfusion - ексфолира, почиства и влива ценни серуми

Понякога лицето ни излъчва изморено и напрегнато, най-вече от ежедневния стрес. Това отнема изключително много от нейния блясък. Dermalinfusion е процедура, която възстановява жизнения баланс на кожата, като ексфолира роговия слой на епидермиса, почиства от замърсявания порите и влива до дълбочинния слой на епидермиса серуми с ценни съставки. Хубавото на процедурата е, че отнема само 20 минути. Усеща се лек натиск, при който кожата се зачервява, но тази промяна бързо отшумява. Подходяща е за разкрасяване в обедната почивка, както направихме ние. 

2. Пиене на водородна вода

Водата е ценна за живота, младостта и красотата ни. Но тази година открихме нов вид – вода, обогатена през специална машина с водород. Водородната вода помага да запазим дълго време здравето, младостта и красотата си. Принципът на действие - обогатената с водород вода прониква в клетката и унищожава свободните радикали, има антиоксидантно и антиокислително действие. Апаратът, който може да се монтира и на чешма, има два електрода – от платина и от медицински титан,  през мембраната му преминава само водорода, кислорода се разпада и се превръща в озон. В Япония са доста разпространени т.нар. водородни барове, където всеки може да си поръча водородна вода.

3. Предварителна консултация с холистичен козметик

В морето от процедури и козметични продукти винаги е добре да има някой, който да ви води в правилната посока. Затова е добре да разчитаме не на "една приятелка ми каза", а на мнението на специалист. Преди да сменим козметичните си продукти, направихме консултация за състоянието и нуждите на кожата с козметик. Това за нас е правилният начин да дадете най-доброто на кожата си, използвайки продукти и процедури, от които тя наистина има нужда. 

4. Оформяне на вежди с къна

Препоръчваме това като вариант за хора, които не са се престрашили за микроблейдинг, но им е омръзнало всяка сутрин да подчертават веждите си с молив. Ефектът е по-краткотраен и зависи от вида на кожата. При по-мазни кожи може да се запази 5-7 дни. 

5. Ламиниране на мигли

Една от любимите ни процедури за по-отворен и красив поглед. Запасете се с време и търпение, защото отнема около час. През това време, почти изцяло, стоите със затворени очи. Според дължината на миглите, се избира размер ролка, на която те се навиват. Нанасят се специални лепила, фиксатори, оцветител и за финал - ботокс. Ефектът е видим веднага. Поддръжката е веднъж месечно след първия път, след това – на 3 месеца.

6. Поставяне на мигли косъм по косъм

Препоръчката ни преди да направите тази процедура е внимателно да изберете на кого ще се доверите. Не слагайте най-големия размер дори много да искате магнетичен поглед. Дългите мигли тежат, те са допълнително тяло, с което трябва да свикнете. А окото е чувствително. 

7. Изглаждане на бръчките около очите

Областта около очите е една от най-често пренебрегваните, защото много продукти са прекалено силни за нежната кожа там. Процедурите, които може да правите в тази част, също се броят на пръсти. Mezotix стяга и действа като неоперативен лифтинг.
Може да се третира горен и долен клепач, което е много чувствителна тема за жените над 35-40 г. Процедурата също е бърза, има леко зачервяване на кожата, което бързо отшумява. Също процедура, която може да си направите в обедната почивка. 

8. Лазерна епилация

Това си остава най-любимата ни продеура за гладка кожа, особено за зоните, които са деликатни - интим, подмишници, горна устна. Дълготрайният ефект е това, което прави тази процедура предпочитана. Някои хора усещат лек дискомфорт, но ако параметрите на лазерите са нагласени според индивидуалните нужди на човек, не само ефектът ще бъде добър, но и ще се чувствате комфортно по време на терапията. 

 

9. Мезоконци в долината на сълзите

Долината на сълзите е романтичното название на гънките, които се намират точно под очите. С времето там се появява увисване, торбички, задържат се течности, а това прави цялостното излъчване на лицето да е тъжно и изморено. Елегантното запълване на това място с филъри ще направи вида свеж веднага. Процедурата е иглена, отнема кратко време. Ефектът се задържа около година, в зависимост от вида на поставените филъри. 

10. Домашни маски за лице

Домашната грижа за красотата на лицето е перфектното допълнение към всяка професионална процедура. Плюсовете са много - използвате пордукти, които имате в кухнята, комфортно ви е в домашната обстановка, не ви отнема време, защото ги правите, докато вършите ежедневните си дейности и т.н.