За да не допуснем бръчици по шията и деколтето, или ако са се появили такива, има 4 основни правила, които трябва да ни съпътстват ежедневно:

  • Правете всеки ден контрастни компреси

Топнете парченце марля първо в топла вода и го поставете върху шията и деколтето за 1-2 минути. Повторете същата процедура със студена вода. Така редувайте в продължение на 5-6 минути.

  • Два пъти седмично към контрастните прибавете и солени компреси

Разтворете 3 с.л. морска сол в 100 мл топла вода и напоете парчето марля в така получената саламура и обгърнете с нея за няколко минути врата, шията и деколтето. Солените процедури, освен че влияят благотворно на хидратацията, стягат и изглаждат кожата.

  • Използвайте за шията и деколтето същата козметика, която е и за лице

Почиствайте всяка сутрин с тоалетно мляко. Особено препоръчителни са тези, които са обогатени с витамините А и D. Вечерно време, преди да си легнете, не забравяйте да почистите шията отново с тоалетно мляко. Тогава е и моментът, когато е задължително да масажирате с върховете на пръстите, нанасяйки витаминозния крем.

  • Движението стимулира кръвообръщението

По всяко време на деня прилагайте следното лесно упражнение: наклонете главата вдясно, после вляво и бавно отпуснете назад. Повторете 5 пъти.

Помнете, че първите бръчици на шията се появяват още на 25-годишна възраст. Така че, с грижи отрано – контрастни компреси, хидратация и подходяща витаминозна козметика, ще запазим кожата винаги гладка.