Треньорите в "Гласът на България" гостуваха в „120 минути“ часове преди големия финал на музикалното състезание.

„Ще запомня сезона с изключително талантливите участници и трудността на избора ни. Ако на 16-18 години ние пеехме по този начин, както тези младежи, вече щяхме да имаме по няколко награди „Грами“ – сподели Мария Илиева.

„Живеем в отворен свят с достъп до всичко. Знаем какво правят певците в САЩ, Корея и навсякъде по света. Това ни вдъхновява и развитието на днешните млади певци е с големи темпове. На финалистите пожелавам да запазят спокойствие, макар че аз май съм по-притеснена от тях“ – коментира DARA.

„Между участниците се зароди приятелство. Очакваме колаборации между тях, това е едно ново поколение музиканти“ – добави Миро.

„Къса ми се душата, когато някой трябва да напусне състезанието, но тази година всички бяха на високо ниво. За първи път на финала няма човек от моя отбор, което показва, че никога не е късно да станеш за резил“ – пошегува се Иван Лечев.

Треньорите пожелаха на финалистите да мечаят смело и да не губят фокус. Да коват желязото, докато е горещо. Да записват свои песни веднага след края на формата. Който и да вземе наградата, победата ще е за българската музика, убедени са те.

Те припомниха, че зрителският вот е най-важен и всеки глас може да се окаже решаващ.

Гледайте финала тази вечер от 20:00 ч. по bTV.