Димитрина Германова успя да впечатли журито и зрителите на "Гласът на България" с представянето си в музикалното шоу, като напълно заслужено се класира за финала, който ще бъде тази неделя от 20 ч. по bTV. Предлагаме ви любопитни факти за нея, докато броим с нетърпение оставащите дни до големия финал на десетия сезон!

1. Родена е на 8 май 2004 г. в Добрич.

2. Като дете е част от студиото за рок и поп певци към Младежкия център в Добрич.

3. Образованието й преминава през езиковата гимназия "Гео Милев", където завършва през май 2023 г. Кандидатства в Американския университет в България на 30 август 2023 г. 

4. Играе в Държавната опера във Варна, където участва в мюзикълите „Цар лъв“, „Оркестър без име“, „Красавицата и звяра“, „Коралайн“, „Коса“ и „Бодигард“.

5. През 2016 г. участва в националната селекция „Децата на България са супер“ на „Детската Евровизия“, като печели второ място.

6. Печели три медала за Световния шампионат по сценични изкуства WCOPA в Холивуд през юли 2019 г.

7. През 2020 г. записва първата си официална песен „Скрита сила“.

8. Има кариера на озвучаваща актриса. Дублира филми на „Дисни“ от 2021 г. до 2023 г. Досега има две роли в озвучаването на анимационни филми - Изабела Мадригал в „Енканто“ и Хали Бейли в „Малката русалка“ в ролята на Ариел.

9. През септември 2023 г. тя изпълнява култовото парче "Creep" на "Рейдиохед" на кастингите в десетия сезон на риалити шоуто „Гласът на България“, като влиза в отбора на поп примата Мария Илиева.

10. Стига до полуфинала в "Гласът на България", след като побеждава Полина Алексиева по време на нокаутите от отбора на Мария Илиева.