Във втори епизод на "Ергенът" видяхме как в имението влизат останалите 13 дами, които ще се конкурират за сърцето на бизнесмена Алек Младенов. Те са с повече опит, като някои имат зад гърба си един или два брака. Някои имат и деца.

Магдалена, 36, управител на заведение
Магдалена Томова е от град Варна, но живее в София. Работи като модел и управител на изискано столично заведение. Обича да пътува из целия свят, като понякога го прави дори и сама. Науми ли си нещо, няма какво да я спре. Магдалена споделя ежедневието си с две прекрасни кучета, с които обичат да се разхождат из природата.

Снимка: bTV Media Group

Спортът е неизменна част от живота ѝ, като обожава да изкарва негативната енергия от себе си с тренировки по бокс. Смята се за честен и откровен човек и никога не подмива несправедливост мълчаливо. Готова е на секундата да влезе във всеки спор, алергична е към лъжата, лицемерието, наглостта и безотговорното отношение. През 2006 г., на крехка възраст, Магдалена печели конкурса „Мис Варна“, а с това интересът към нея скача лавинообразно. Тогава тя прави грешен избор, заблуждавайки се, че е срещнала правилния човек. От дистанцията на времето, Маги вижда себе си като объркано момиче, за което единствените важни неща са били скъпите вещи и екзотичните почивки.

Не съжалява обаче за нищо, защото вярва, че е взела уроците си и е натрупала житейски опит, който я е превърнал в силна и уверена жена. Магдалена вече знае какво иска – любов, деца и уютен семеен дом. Липсва ѝ единствено партньор, с когото да сподели всички прекрасни неща, които ѝ се случват на този етап от нейния живот. Вярва, че е готова да срещне голямата любов, но е разбрала, че трябва сама да я потърси, а не да чака тя да почука на вратата ѝ. Идеалният партньор за нея е интелигентен, забавен, грижовен и амбициозен. И Алек ѝ изглежда точно такъв. Вярва, че „Ергенът” ще промени животът ѝ на 180 градуса, и се надява да си тръгне от имението на любовта по-влюбена от всякога.

Ивелина, 44, психолог
Ивелина Георгиева е от град Плевен, но живее в София и по професия е психолог. Шест години е работила в Централния софийски затвор. Още на първата година ѝ дават най-тежките случаи – тези на затворниците с доживотни присъди. Но всекидневните срещи с хора, лишени от свобода, оказват негативно влияние на личния живот на Ивелина и тя напуска.

Снимка: bTV Media Group

Рязко сменя посоката и започва работа като училищен психолог в една от най-елитните софийски гимназии. Да работи с деца за нея е много по-лесно и интересно, а за това спомага и безкрайната ѝ обич към тях. Мечтае да бъде майка. От 7 години Ивелина прави опит да забременее, като до този момент има около 10 неуспешни инвитро процедури. Напук на болката и емоционалните сривове след всеки негативен тест, тя вярва, че все някога чудото ще се случи.

Въпреки че повечето хора около нея смятат, че заради възрастта ще ѝ е трудно тепърва да създаде семейство, Ивелина е убедена, че щастието скоро ще почука на вратата ѝ. Не се е отказала от мечтата си да намери мъж, който да ѝ бъде опора и подкрепа и с когото да създадат общо дете. До себе си Ивелина иска зрял и откровен човек, който държи на думата си. Влиза в „Ергенът“, за да изпита любовта, без значение от цифрите в ЕГН-то. За нея възрастта не е от значение, защото смята, че зрелостта на мъжа не се измерва с годините. Допада ѝ излъчването на Алек и се надява и той да я хареса такава, каквато е.

Надежда, 34, HR специалист
Надежда Вишева е родом от град Карлово, но понастоящем живее в София. Определя се като слънчева и емоционална мечтателка, смела в преследването на мечтите си. Майка е на 7-годшен син, с което е изключително горда. В миналото съдбата на Надежда ѝ поднася златна клетка, но тя избира свободата… На 21 години заминава на почивка в Кавала, където среща чаровен грък – впоследствие и неин съпруг.

Снимка: bTV Media Group

Той притежава семеен бизнес с хотели и ресторанти и Надежда години наред живее в лукс на брега на морето. Животът ѝ изглежда като романтичен филм, докато в него не се намесва голямата гръцка рода на мъжа ѝ. След раждането на детето ѝ свекърите започват да се опитват да контролират живота ѝ, като Надежда постоянно получава наставления, включително и за това как да кръсти сина си. Така минават няколко години, в които Надежда се чувства като затворник в рая – имала е всичко материално, но не е била щастлива. В опит да промени това, тя събира смелост да се опълчи на властната си свекърва, но мъжът ѝ не застава на нейна страна.

Не след дълго Надежда взима генералното решение да се прибере в България и започва сама от нулата – без пари, без работа и с дете на ръце. Категорична е, че изобщо не съжалява за решението си – за нея е по-добре синът ѝ да вижда една борбена майка, отколкото потисната снаха. Надежда бързо успява да си стъпи на краката, като в момента работи като специалист човешки ресурси в IT сектора. Не страда от липса на мъжко внимание, но зад гърба си вече има няколко неуспешни опита да срещне правилния човек и вече започва да губи „надежда“. За нея „Ергенът“ е може би последният шанс да върне „надеждата“ си, че ще открие любовта. В момента, в който вижда Алек по телевизията, си казва: „Има надежда за Надежда!“.

Виктория, 30, спортен мениджър
Виктория Асенова е от град София и работи като спортен мениджър в БФС (Български футболен съюз). Обожава работата си, гледа мачове и нон-стоп ходи на футболни срещи. В миналото е тренирала художествена гимнастика, а след края на спортната си кариера се е занимавала и с модерен балет. Щастлива е от начина си на живот, защото получава нужната доза адреналин и разнообразие, а и създава много приятелства, някои от които са за цял живот.

Снимка: bTV Media Group

Харесва ѝ да работи с мъже, защото, по думите ѝ, те не са интриганти като жените. Не се съобразява с никого, а основно със себе си. Виктория с лекота приковава мъжките погледи, а флиртът е нейното оръжие, с което знае как да приковава вниманието върху себе си. Постигнала е мечтите, което е преследвала, и има от всичко в изобилие. Няма нужда от мъж, който да ѝ уреди живота, а от истинска любов.

Признава, че е на етап от живота си, в който иска да създаде семейство и да има деца, тъй като ѝ е омръзнало от мимолетни връзки и неангажиращи авантюри. Готова е да даде много любов на човека до себе си и се надява той също да я обича на сто процента такава, каквато е. В мъжете търси най-вече опора. Иска от партньора си да е честен, амбициозен, отговорен и думите му да са в синхрон с действията. Когато вижда Алек по телевизията, веднага се записва за кастинг за „Ергенът“. Не крие, че са я привлекли сините му очи, които са я накарали да се влюби. Виктория е убедена, че ще бъде следващата победителка в най-романтичното телевизионно приключение, в края на което ще носи фамилията Младенова.

Целите епизоди можете да гледате на btvplus.bg

Моника, 30, IT мениджър
Моника Страхилова е от град Перник и работи в IT сферата като супервайзър в голяма международна компания. Позицията ѝ е висока и носи доста отговорности, с които тя се справя с лекота, благодарение на упоритостта си. Приема трудностите като предизвикателство и когато стигне максимума, винаги намира сили за още. Моника е стилна, здраво стъпила на земята млада дама, която веднага се отличава от тълпата.

Снимка: bTV Media Group

Животът ѝ е като график, който стриктно спазва – всичко е подредено и ясно – както целите, така и моралните ѝ устои. Уверена е в качествата си и не го крие. Признава, че е доминантна и обича да налага позициите си, като не се притеснява да изрази мнението си, независимо кой стои срещу нея. Недоверчива е и трудно скъсява дистанция, като поставя стена между себе си и събеседника. Най-близките ѝ хора, които знаят всичко за нея, се броят на пръстите на едната ѝ ръка. Винаги се стреми да владее ситуацията и оставя усещане за студен и високомерен човек. Вътрешно в себе си, обаче, се смята за топъл човек.

Моника признава, че често мъжете подхождат към нея със страх, че не могат да отговорят на високите ѝ критерии. В любовта също е недоверчива, но намери ли правилния човек, е готова да се раздаде за него с цялото си сърце. Винаги е лоялна и обича безкрайно. Чувството да бъде влюбена ѝ липсва, тъй като не ѝ се е случвало от отдавна. Сега е отворена и готова да посрещне любовта. Влиза в „Ергенът“, за да постави едно ново начало на своя иначе подреден и организиран живот. Не крие, че е поразена от красивите очи на Алек. Убедена е, че двамата ще си паснат, и силно се надява между тях бързо да се зародят романтични чувства.

Милена, 38, парфюмерист
Милена Соколова е родена в София, но по душа е френска аристократка от XIX век. По професия е парфюмерист и създава благоуханни аромати. Милена има 4 дипломи за висше образование – „Медицинска кибернетика“, „Здравен мениджмънт“, „Био и медицинска информатика“ и „Парфюмерийни и козметични продукти“. Мечтата ѝ е да бъде приета в едно от най-известните училища по парфюмерия в света – в Грас, Франция. Кандидатствала е четири пъти, но въпреки лошото отношение там, няма никакво намерение да се отказва, защото смята, че притежава свръхобоняние.

Снимка: bTV Media Group

Определя се като чувствена, любознателна и с чисто сърце, но смята, че повечето хора я намират за „странна“. Висока е цели 180 см. Милена признава, че като дете е била обект на подигравки, но именно трудностите, през които е преминала, са я направили силен и добър човек. Вярва в истинската любов и е готова да направи всичко за нея. Намира се за непоправима романтичка. Имала е 6-годишна връзка с един от световноизвестните учени в областта на теоретичната физика – гений с необятен интелект, с когото впоследствие са поели по различни пътища.

Милена не може да се задоволи с мъж с по-ниско интелектуално ниво от нейното. Майка ѝ непрекъснато я сватосва и от 20 години ѝ повтаря, че ще остане „стара мома“. Приема етикетите по неин адрес с широка усмивка и продължава да вярва в любовта. Няма намерение да се отказва да търси сродната си душа и да създаде сплотеното и здраво семейство. Убедена е, че бъдещето е пред нея и всичко най-хубаво предстои: „Никога няма да спра да вярвам, че под звездите има човек за мен“, като се надява това да е Алек.

Христиана, 30, училищен психолог
Христиана Манова е родом от град Кюстендил. Семейството ѝ е изключително влиятелно, като баща ѝ е бивш дипломат. Христиана е истинска звезда в родния си град и за нищо на света не би го заменила с живот в столицата, където би била една от всички. За нея с пълна сила важи максимата: „По-добре царица на село, отколкото пъдар в града“.

Снимка: bTV Media Group

Дойде ли петък вечер, Хриси слага високите токчета и късата рокля и се превръща в парти фурията на Кюстендил. Купоните, на които присъства, са до зори, а тя винаги е в „окото на бурята“ – пее, танцува, хвърля салфетки, пие шотове директно от бара, а шампанското ѝ се сваля с люлка. Дойде ли 7:00 ч. в понеделник, обаче, тя маха екстеншъните, слага незабележим грим, облича се със строго официален костюм и се превръща в г-жа Манова. Христиана е завършила военна академия с „Психология и Национална сигурност“ и работи като психолог в училище. Не крие, че обожава работата си – за нея децата са надеждата на България и я вдъхновяват всекидневно да се бори за едно по-добро бъдеще.

Винаги е готова да ги изслуша и подкрепи, а подходът ѝ е изключителен лесен и достъпен – за тях тя е просто „кака Хриси“. Възпитава учениците на толерантност и ученолюбие – според нея България няма нужда от неуки и неграмотни хора. За година и половина Христиана смята, че е натрупала достатъчно голям опит с децата, за да може смело да заяви, че ще бъде страхотна майка. Единствено, което ѝ остава, е да намери таткото… Изискванията ѝ обаче не са никак малко, защото се смята за красива и образована и заслужава най-доброто. Очаква мъжът до нея да бъде финансово стабилен, тъй като е свикнала да бъде материално осигурена – от бившите си половинки вече е получила огромна къща и ултра луксозен автомобил. Христиана е убедена, че Алек е точно за нея – едновременно красив и успешен.

Силви, 31, юрист
Силвия Русева е родом от град Бургас, но понастоящем живее в София. Завършила е право и е правоспособен юрист. Интересува се от правата на жените, свободата на словото и световния мир. Силви живее в пълен синхрон с природата, а хобито ѝ е рисуването. Вълнува се от астрология и държи на традициите. За нея семейните ценности са изконни.

Снимка: bTV Media Group

Силви е жадна за красота и любов. За нея тя се проявява на всички нива – даже и в най-простичките неща. Цялата ѝ природа е стремеж към съвършеното. За Силви няма случайни неща и всичко е предопределено от съдбата. Не крие, че „гадае“ бъдещето си чрез оракулски карти. Мечтата ѝ е да се омъжи и да създаде семейство. Иска да срещне мъжа на живота си – този, който ѝ е предопределен от всевишния и за когото да се превърне в най-добрата съпруга, майка и домакиня.

Според нумерологичните прогнози, които си е правила, Силви съвсем скоро ще открие любовта на живота си. Когато е поканена на кастинг за „Ергенът“, цялото ѝ сърце се разтуптява и го приема за знак от съдбата. Предварително подготвя документите си за задграничен паспорт и дори избира подарък за Алек, с надеждата да сбъдне мечтата си и да намери в негово лице своята сродна душа. Според Силви участието ѝ в този формат ще се окаже съдбовно, като не крие, че тръпне в очакване на годежен пръстен от новия „ерген“ на България.

Мария, 25, графичен дизайнер
Мария Чекмарьова е родена в Одеса, Украйна, но от 8 години живее в България. Работи като уеб дизайнер на свободна практика. За нея свободата има огромно значение – една жена трябва да успешна, единствено разполагайки със собствените си средства, независимо дали има партньор до себе си или не. Категорично отказва да живее в „златна клетка“.

Снимка: bTV Media Group

Трудно понася лицемери и бързо ги изхвърля от живота си. Не крие, че обича да отстоява мнението си. Има хора, които я намират за студена и високомерна, но тя няма намерение да се доказва пред тях. Мария се интересува от инвестиции, а финансовата грамотност е от изключителна важност за нея. Книгата, която я описва най-добре, е „Богат татко, беден татко”, а за неин ментор в живота би избрала именно нейния автор Робърт Кийосаки, който би ѝ дал най-добри съвети в сферата. Задължително нещо за нея е, ставайки сутрин, да научи нещо ново. Един мъж със сигурност може да спечели Мария единствено ако думите съвпадат с действията му.

За нея е важно той да има принципи и да ги спазва, а на пиедестал поставя честността между двамата партньори. Към Мария любимият трябва да се отнася с уважение, да я боготвори и да „говори“ на нейния „език на любовта“. Намира се за невероятна, ума и красива и се води от принципа: „Давай това, което получаваш“. Преди влизането си във формата Мария има единствено визуално впечатление от Алек. Привличат я харизмата му, сините му очи и дръзкия поглед и няма търпение да го опознае като човек. Убедена е, че крие в себе си нещо „диво“. И въпреки че никога не ѝ се е налагало да се бори за внимание, този път ще се наложи да се впусне в битка за сърцето му, което е убедена, че ще спечели.

Криси, 27, гримьор, сценарист
Криси е от град Варна и от над 8 години е професионален гримьор, като избира за свой артистичен псевдоним „Gorgeous“. Определя себе си като дисциплиниран човек, а постоянството е нейната главна движеща сила. Криси е човек с изключително силна воля – никога не се отказва от безграничните си цели, за които работи ежедневно, и не отлага нищо за утрешния ден.

Снимка: bTV Media Group

Обожава професията си – за нея гримът не е просто работа, а изкуство, което тя, като един истински художник, твори по лицата на хората. Обожава спорта и всеки ден тренира по два пъти. Криси е и човек с огромно въображение, затова предприема смелата крачка да облече смелите си мисли във филмов сценарий. След много безсънни нощи, историята е завършена и вече се предлага за реализация на международния пазар. За себе си Криси твърди, че е човек, който има огромни цели. Според нея сценарият ѝ има абсолютно всички качества да стигне и до Холивуд. Вече води преговори и е на 100% сигурна, че е въпрос на време да го продаде, но при едно условие – тя да изиграе главната роля.

Това е нейният филм и според нея тя ще изгради най-добре главната роля. Лентата вече си има и име – „The Price you Pay“. Единственото, което Криси издава за сюжета, е, че главната героиня намира любовта – точно каквото тя се надява да се случи и с нея в „Ергенът“. В момента Криси е в такъв етап от живота си, в който търси нещо сериозно – няма намерение повече да се занимава с краткотрайни връзки и иска да открие някого, който да я опознае. В представите ѝ идеалният мъж трябва да има силен характер, защото самата тя притежава такъв. Очаква Алек да бъде сериозен, да има ценности и да я избере така, както тя вече го е избрала за партньор в техния бъдещ романтичен филм „Изборът на розата“…

Гълъбина, 36, бизнес анализатор
Гълъбина Лилова е от град София и работи като бизнес анализатор. За нея чашата е винаги на половина пълна. Определя се за смел човек и не съжалява за грешките, които е допуснала в живота си до този момент. Признава, че винаги е била силна жена, но с годините е осъзнала, че това ѝ пречи. Амбициозна е и се справя с всичко, с което се захване. Поставя си високи цели и обича да надскача способностите си.

Снимка: bTV Media Group

Ако някой ден има възможността да се прероди, отново би избрала себе си, защото мисли, че този живот няма да ѝ е достатъчен, за да изпълни всички свои цели. Не харесва пасивността у хората и не обича да води безсмислени разговори. Винаги е директна и от опит знае, че това не се харесва на околните. Определя се като осъзната, смела и грациозна. Старае се да не се поддава на излишни негативни емоции и да слага точката, когато усети, че назрява „пожар“. Гълъбина иска да срещне зрял, целенасочен и емпатичен мъж. Вижда се с човек, с когото имат една и съща визия за бъдещето – човек, с когото може да създаде стабилно и щастливо семейство.

Мимолетните авантюри за нея не са опция. Последната ѝ връзка е била неуспешна заради липсата на емоционална зрялост у бившата ѝ половинка. Убедена е, че двамата не са успели да открият общ път и това неминуемо е довело до краха на техните отношения. Спечелването на сърцето ѝ изисква доста време и постоянство – затова Гълъбина се надява Алек да бъде търпелив и упорит. Влиза в „Ергенът“ с надеждата, че той ще е мъжът, който ще промени живота ѝ.

Кристина, финансов директор в IT компания
Кристина Добрева е от град София и работи като финансов директор в международна IT компания. Позицията ѝ е висока и изключително отговорна. При нея няма типичен работен ден – ежедневието ѝ е разнообразно и често свързано с пътувания по цял свят. Кристина е здраво стъпила на земята, гордее се с професионалните си успехи и с това, че каквото и да захване, го довършва докрай.

Снимка: bTV Media Group

Възприема се като харизматична и автентична дама с непоклатими морални ценности, които не нарушава. Затова може би и не харесва шумните компании. Животът на Кристина върви по определени стриктни правила, но смята, че е дошъл момент за нещо ново и различно. Наясно е, че се е загубила, като се е фокусирала единствено в работата си, и търси предизвикателства в живота. Признава, че многократно се е случвало да предават доверието ѝ, но причината да бъде по-затворена и консервативна в отношенията си с хората е много по-дълбока. Кристина смята, че е щастлив човек, но би била още по-щастлива, ако срещне любовта на живота си. Мечтае да създаде семейство и да има дете.

Самотата я ужасява и иска да създаде трайна и пълноценна връзка. До себе си си представя авторитетен, скромен, забавен, здраво стъпил на земята мъж, с ценности и идеали. Да бъде кавалер и да я уважава. Смята, че Алек е мъж, с когото може да си пасне на интелектуално ниво. А това е най-голямото ѝ изискване. Усеща Алек като спокоен мъж, който може да я предразположи да бъде себе си. А ако това се случи, си е обещала да се открие и да се бори за своето щастие. 

Мими, 35, мениджър бизнес развитие
Мария Стоянова е от град София и се занимава с маркетинг, комуникации и бизнес развитие. По-голямо удоволствие, обаче, ѝ доставя хобито ѝ да организира бракоразводни партита. Експертизата ѝ в тази сфера е доказана, тъй като зад гърба си Мими има цели два брака, завършили с развод. От първия си брак тя има горчив опит, а от втория – прекрасно детенце.

Снимка: bTV Media Group

Мими е в постоянно търсене на нови възможности за развитие, себеусъвършенстване и научаване на нещо ново всеки ден. Определя себе си като щастливо разведена, но въпреки всичко признава, че мъжката фигура ѝ липсва. Не се оплаква от липса на внимание от страна на силния пол. Възприема себе си за умна, красива и освободена, затова иска и човекът до нея да я вижда по този начин. Мария е традиционалист. Държи на брака и колкото и разводи да има, винаги ще предпочете да се омъжи.

Описва себе си като непоправима романтичка, затова смята, че винаги има шанс за любовта. Въпреки горчивия опит, Мария не спира да вярва в любовта и е категорична, че никога не би се отказала от истинското щастие, дори и с цената на неодобрението на заобикалящата я среда. Сигурна е, че в лицето на Алек ще срещне третия си съпруг – този път за цял живот. Влиза в „Ергенът“ с булчински воал – директно от моминско парти.

Целите епизоди можете да гледате на btvplus.bg