„Побле Еспаньол, или в буквален превод Испанско село, се появява по случай Световното изложение в Барселона през 1929 г., като целта е била да се съберат на едно място всички нюанси на испанската душа. За да са сигурни, че са си свършили работата както трябва, авторите на проекта обиколили 1600 села и градчета в цяла Испания и част от Португалия в търсене на най-достойните“ – пише в Инстаграм Благовеста Бонбонова, позната на зрителите на bTV от участието й в първи сезон на "Ергенът".

Снимка: instagram.com/blagovesta_bonbonova/

„Докато се разхождате из селото, ще видите в различен мащаб 117 сгради, многобройни площади и улици от различни краища на Испания. Подобно на нашия Етър, тези улици не са само кухи коруби – в тях можете да наблюдавате занаятчии, които пред очите ви майсторят какво ли не по начина, по който това се е правило преди векове. Ако нещо ви заинтригува, можете да се запишете на урок или курс“ – пояснява родената преди 33 години в Ямбол красавица.

Снимка: instagram.com/blagovesta_bonbonova/

„Любопитен факт: Подобно на Айфеловата кула, и Побле Еспаньол трябвало да бъде разрушен след края на световното изложение. Чудесните оценки на критиците, както и огромния успех, на който се радвало селото по време на изложението обаче, станали причина то да бъде запазено и до днес“ – четем в поста на Блага.

Снимка: instagram.com/blagovesta_bonbonova/

Наскоро тя публикува прекрасни снимки от Швейцария. Можете да ги видите тук:

А какво сподели тя в "Шоуто на Николаос Цитиридис" след напускането на "Ергенът" – вижте тук: