Какво ни вещаят звездите през декември в работата, здравето и любовта научаваме от Светлана Тилкова-Алена.

ОВЕН

 

Работа: Дайте оценка на вашата финансова стабилност и подгответе договорите на хората, които имате намерение да назначавате във фирмата си в началото на 2020 година. Не бъдете разточителни, ако имате гости от чужбина и не се опитвайте да блеснете със скъпи ресторанти, а съхранете приходите си. Бъдете умерени.

Здраве: Не се отказвайте от почивката си, за да сте здрави, а вие мили жени и от посещението при козметик или фризьор.  Подгответе се за празниците. Бъдете отговорни към здравето си в дните 5-8 декември, когато Луната е във вашия знак. 

Любов: Не допускайте проблеми с брачната ви половинка, за да не провалите празничните дни и планираните пътувания. По възможност избегнете празненството с гости, които може да прекалят с престоя си и почивката ви да е уморителна.

 

ТЕЛЕЦ

 

Работа: Бъдете предпазливи, за да не се окаже, че сте се обвързали с неподходящи хора, с които дори сте договорили финансово съдружие, което не ви е необходимо. Преценете дали да направите в офиса коледно тържество, ако разходите няма да са големи. Тези от вас, които имат намерение да започват нова работа е добре да я уговорят, но да поставят новото начало през 2020 година.

Здраве: Здравето ви е стабилно особено ако сте били разумни през цялата година и сте си давали почивка и ако сте работили умерено и не сте допускали да ви смажат притесненията и нервното напрежение. Внимавайте да не се простудите особено в периода 8 -10 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не допускайте флиртове. Ако това се случи сте обречени на самота по празниците и на депресия. Не проявявайте щедрост към роднини, а осигурете достатъчно средства за пътуване със семейството и децата. Може да решите, че е по-добре да празнувате у дома, но отново без да каните гости.

БЛИЗНАЦИ

 

Работа: Трудностите умеете да надмогвате, дори и цената на травми, важното е да вървите към целта.  Съветът ми е да се отдадете на рутинната си работа, да отхвърлите изостаналите си задачи и да заслужите още добри приходи в края на годината. Ако се наложи да ви повикат на работното място, не предприемайте начинания.

Здраве: В студеното време се предпазвайте от простуда и неразположения и от белодробни инфекции. Само от вас зависи да сте здрави. Бъдете внимателни в дните 10 - 12 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните са орисани на трудности заради разправии с роднини и приятели зради заеми, защото липсващите пари пречат да пътувате на празниците в края на месеца, както сте ги планирали. По-добре изтеглете от сметката си, ако сте стабилни и не проваляйте отношенията си.

 

РАК

 

Работа: Декември ви обещава промени и задгранични пътувания. Единственото условие, за да сте спокойни е да прецените разходите и да имате достатъчно запаси за началото на новата година. По ваша преценка, но само ако сте финансово стабилни може да дадете коледно парично поощрение на вашите изявили се служители. Ще запомнят оценката ви и ще работят още по-пълноценно по вашите нови проекти.

Здраве: Здравето ви изисква грижи и съвети от личния ви лекар, ако сте си създали проблеми с жлъчката и стомаха. Не се подлагайте на лечение чрез хомеопатични препарати. Бъдете отговорни към себе си в дните 12 - 15 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните надмогват проблеми, които са повод за разправия в семейството, породени от внезапно желание за пътуване по празниците и по-големи от планираните разходи. Убедете близките си, че не е редно да правите допълнителни разходи, за да посрещнете неотложните плащания в началото на идващата година.

 

ЛЪВ

 

Работа: Създайте хармонията, която ви позволява да се радвате на тяхната подкрепа, за да не съжалявате. Ако искате да договорите още през този месец съдружие, сторете го без да се притеснявате от проблеми и трудности, които няма как да избегнете, ако са породени от неочакваното бездействие на ваши служители или колеги. Въпреки тях успехът е с вас. Ще имате отлични финансови постъпления в края на годината.

Здраве: Здравето ви е нестабилно заради натрупаната преумора. Почивката в края на месеца е задължителна. Предпазливостта е задължителна в дните 15-17 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През празничните дни е по-добре за вас да си останете у дома и да си спестите злоба от завистливи познати или от хора, с които може да се срещнете за първи път по принуда, но които да не са добронамерени не само към вас, а защото това е техния нрав. 

 

ДЕВА

 

Работа: Имате възможност да обсъждате с вашите делови партньори, началници и колеги инвестиции и нови проекти, но ви съветвам да ги осъществите след празниците. Преценете дали подчинените ви заслужават да им дадете премии, или поощрения само за изявилите си и доказалите своя професионализъм. Не бъдете разточителни и не харчете ненужно по време на празниците.

Здраве: Не пропускайте почивката, за да се откъснете от вредното за вашето здраве, натоварено ежедневие и да празнувате без да се притеснявате за здравето си. В периода 17-19, когато Луната е във вашия знак, си наложете диета, за да не си навредите.

Любов: Прецените дали вече не ви е омръзнало да прощавате прегрешенията на половинката си или пък тя - вашите. Само ако сте наясно с бъдещето на вашето семейство ще посрещнете Новата година и ще умножите щастието си. Най-добре е да посрещнете празниците у дома само с близките си.

ВЕЗНИ

 

Работа: Имате шанс да печелите и от допълнителна работа, да завършите годината с отлични финансови постъпления, но не бива да предприемате или обещавате инвестиции и да прахосвате ненужно. Месецът не позволява необмислено харчене дори и да е свързано с бизнеса ви, ако искате да осъществите плановете си през следващата година. Ако давате заеми няма да ви върнат парите преди празниците.

Здраве: Знаете, че застояването на едно място ви изнервя, а и вреди на бъбреците ви и на кръста. Трябва да си давате по-продължителна почивка. Уязвими сте в периода 19-21 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Постигнете компромис къде ще празнувате и не си разваляйте отношенията в семейството. По-добре е да не пътувате зад граница, защото ще се изкушите да харчите неразумно.  Семейството ви няма да се обиди, ако си останете у дома.

 

СКОРПИОН

 

Работа: Вашата отговорност към задълженията ви и толерантност към вашите подчинени може да доведе до проблеми породени липса на възможност да балансирате между дома и работата си. Ако прецените, че е във ваша полза, се откажете от фирменото празненство, дори и причината да не е свързана с разходите и обърнете повече внимание на работата и на близките си. Завършете изостаналите и се заемете с обичайните си рутинни задачи.

Здраве: Здравето ви е стабилно, ако не сте притеснени и депресирани заради нещо, което не сте завършили, особено в дните 21-23 декември, когато Луната е във вашия знак. От вас зависи да сте здрави по време на Коледните и Новогодишни празници, но за целта сте длъжни да не се ядосвате.

Любов: Семейните и щастливи ги изнервят разправиите по покупките и готвенето, особено ако празненството ще е на чуждо място. Ако не сте щастливи в брака месеца позволява раздяла при вече съсипани напълно отношения.

 

СТРЕЛЕЦ

 

Работа: Начинанията са позволени, но с вашия огнен темперамент сте склонни на прибързаност, неочакваности и грешки. Постарайте се да убедите вашите колеги в полезните промени, които планирате за следващата година, за да подготвите тяхното начало, което носи полза и приходи на всички. Пазете се от обещания за инвестиции в чужди проекти.

Здраве: През този месец здравето ви зависи само от вашето настроение, от умението ви да си давате почивка и от желанието ви да сте отговорни към себе си. В периода 23-25 декември Луната е във вашия знак и изисква да се грижите за себе си.

Любов: Ако имате достатъчно средства, отидете на почивка в празничните дни, не е задължително да е зад граница, за да стабилизирате отношенията си. Имате нужда от разтоварване след напрегната година.

 

КОЗИРОГ

 

Работа: Преценете с разума си дали да се включите в голям проект и ако решите, че е заслужаващ вниманието ви, направете и невъзможното да съберете екип само за тази работа, но с начало през новата година. Не проявявайте прибързаност, за да не съжалявате, че вместо приходи сте си изпросили от Съдбата наказателни загуби. Направете всичко възможно да приключите деловата си година преди празниците, за да имате време за заслужена почивка.

Здраве: Ако се чувствате изморени, не се оставяйте напрежението да ви вреди, за да не провали празниците ви. Бъдете внимателни и отговорни към себе си в периода в дните  25-28 декември, когато Луната е във вашия знак и не прекалявайте с обилната храна на Бъдни вечер.

Любов: Въпреки че отношенията ви у дома може да са обтегнати не се отказвайте от планираната почивка, дори и ако сте си у дома, въпреки че месецът позволява да печелите добре и да пътувате. Важното е да сте с брачната си половинка и с децата си и да не създавате нови поводи за разправии.

ВОДОЛЕЙ

 

Работа: Съветвам ви да си наложите умереност и спокойствие. Забравете за начинанията, завършете започнатите задачи, не се занимавайте с нови проекти и инвестиции. По-добре освободете пътя си от изостаналите задължения, а след празниците се заемете с начинанията, които сте планирали. Не се натоварвайте с допълнителни задачи. Осигурили сте си отлична финансова стабилност.

Здраве: Споделете притесненията си с най-близките си хора и ще съхраните здравето си стабилно. Предпазвайте се от депресивни състояния в периода 1-3 и 28-30 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Съветът ми е семейните да притъпят емоцията, чувствителността си към критиката и желанието да флиртуват на инат на брачната си половинка, за да не се окажат самотни и нещастни по време на празниците. Вместо негативни изживявания пътувайте със семейството си и се отдайте на развлечения.

 

РИБИ

 

Работа: Приключете трудовата си година на 22 декември. Съдбата ви позволява да се обградите с хора, които да ви бъдат полезни и през следващата година. Не бива да назначавате нови служители преди края на годината. Пазете се от предателства, заради доверяване на погрешна информация, която цели да блокира работата ви.

Здраве: От вас зависи да сте здрави и да не пропуснете празничното веселие. Ако сте разумни и не прикривате проблемите си, ако ги споделите,  ще успеете да се съхраните в отлична физическа форма, дори и в периода 3-5 и 30-31 декември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През декември не само сте чувствителни към критика, а и трудно успявате да сдържате обидните реплики, ако някой у дома не си свършил задълженията. Помнете, че семейството е обвързано с общи отговорности. Вместо да се подготвите за празниците, вие сте готови да изоставите семейството си заради ината си.