Ако напоследък нещо не ви върви, според очакванията, не се отчайвайте, вселената не вие нарочила, просто усещаме влиянието на започващия на 2 април ретрограден Меркурий.

Този астрологичен транзит се случва, когато планетата на комуникациите изглежда, че се движи на заден ход, предизвиквайки неразбирателства в комуникацията, дребни спорове и общо объркване за всички.

 

 

Масло в огъня добавя и фактът, че този предстоящ ретрограден Меркурий се случва в импулсивния огнен знак на Овен.

От 2 април ретроградният Меркурий ще внесе смут в живота ни, докато се движи през знака на Овен до 25 април. Точно по средата на този транзит, на 8 април, ще настъпи и интензивно слънчево затъмнение и новолуние в Овен.

Това означава, че не само ще усещаме класическите ретроградни проблеми, но и ще се сблъскаме едновременно със съдбоносните събития и предопределените възможности на сезона на затъмненията.

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД?

 

 

Като цяло не е добра идея да взимаме прибързани или спонтанни решения през първите три седмици на април, както и да си поставяме нови цели. Това е така, защото в астрологията ретроградният Меркурий е най-подходящ за размисъл и преоценка, а не за започване на нещо ново. Планетата на комуникациите ни насърчава да проследим стъпките си и да прегледаме наученото до сега. 

Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий също е период, през който обикновено нямаме много ментална яснота. В съчетание с неочакваните промени, предизвикани от сезона на затъмненията, се получава космически коктейл от объркване - определено това не е енергията, която искаме да витае във въздуха, когато планираме следващото си голямо пътуване, кариерни промени, или поемаме ангажимент към нов романтичен или бизнес партньор.

Вместо да действаме импулсивно, трябва да използваме космическото забавяне на ретроградния Меркурий, за да оценим годината си и да разберем какво сме научили от събитията досега.

ЕНЕРГИЯТА НА РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ В ОВЕН ПРЕЗ 2024 Г.

Меркурий е ретрограден приблизително три до четири пъти годишно, за около три седмици. Енергията на този астрологичен транзит има склонност да изважда от строя всякакви неща, свързани с пътувания, комуникацията и технологиите.

Помислете за: пропуснати срещи, отменени полети, технически трудности и тривиални разногласия с партньора.