Ако напоследък нещо не ви върви, според очакванията, не се отчайвайте, вселената не вие нарочила, просто усещаме влиянието на започващия на 2 април ретрограден Меркурий.

Този астрологичен транзит се случва, когато планетата на комуникациите изглежда, че се движи на заден ход, предизвиквайки неразбирателства в комуникацията, дребни спорове и общо объркване за всички.

 

 

Масло в огъня добавя и фактът, че този предстоящ ретрограден Меркурий се случва в импулсивния огнен знак на Овен.

От 2 април ретроградният Меркурий ще внесе смут в живота ни, докато се движи през знака на Овен до 25 април. Точно по средата на този транзит, на 8 април, ще настъпи и интензивно слънчево затъмнение и новолуние в Овен.

Това означава, че не само ще усещаме класическите ретроградни проблеми, но и ще се сблъскаме едновременно със съдбоносните събития и предопределените възможности на сезона на затъмненията.

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД?

 

 

Като цяло не е добра идея да взимаме прибързани или спонтанни решения през първите три седмици на април, както и да си поставяме нови цели. Това е така, защото в астрологията ретроградният Меркурий е най-подходящ за размисъл и преоценка, а не за започване на нещо ново. Планетата на комуникациите ни насърчава да проследим стъпките си и да прегледаме наученото до сега. 

Снимка: iStock

Ретроградният Меркурий също е период, през който обикновено нямаме много ментална яснота. В съчетание с неочакваните промени, предизвикани от сезона на затъмненията, се получава космически коктейл от объркване - определено това не е енергията, която искаме да витае във въздуха, когато планираме следващото си голямо пътуване, кариерни промени, или поемаме ангажимент към нов романтичен или бизнес партньор.

Вместо да действаме импулсивно, трябва да използваме космическото забавяне на ретроградния Меркурий, за да оценим годината си и да разберем какво сме научили от събитията досега.

ЕНЕРГИЯТА НА РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ В ОВЕН ПРЕЗ 2024 Г.

Меркурий е ретрограден приблизително три до четири пъти годишно, за около три седмици. Енергията на този астрологичен транзит има склонност да изважда от строя всякакви неща, свързани с пътувания, комуникацията и технологиите.

Помислете за: пропуснати срещи, отменени полети, технически трудности и тривиални разногласия с партньора. 

 

 

Конкретната енергия на този ретрограден Меркурий е под влиянието на Овен, което я прави особено драматична.

Снимка: iStock

Овенът е първият зодиакален знак и за него е много характерно да се впуска в живота с главата напред. Той има силна връзка със себе си, импулсите и ентусиазма си. На свой ред можем да очакваме този период да бъде особено разочароващ, когато става въпрос за креативната ни енергия или нуждата ни от независимост.

Когато Меркурий е ретрограден в знак като Овен, може да е лесно да оставим егото да говори вместо нас.

Овенът се управлява от Марс, планетата на агресията, а ретроградния Меркурий в Овен може да се прояви под формата на отказ да оставим нещо настрана или да позволим на дребни неудобства да диктуват настроението ни. 

Фактът, че този транзит съвпада със слънчево затъмнение, отново в Овен, също го прави изключително кармичен период. Затъмненията са свързани със съдбата и последствията, така че нещата, които се случват сега, вероятно ще станат част от по-широкия сюжет на живота ни.

По-важно от всякога е да обръщате внимание на това, което се случва, защото макар и да е фрустриращо, то се случва с висша цел.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ В ОВЕН

Основно правило в периода на ретроградния Меркурий е да не подписваме договори, да не поемаме обвързващи ангажименти, да не правим скъпи покупки на техника или електроника. 

 

 

Тъй като Меркурий ретрограден е под влиянието на импулсивния и огнен знак на Овен, от съществена важност е да проявим търпение, доколкото ни е възможно.

През следващите няколко седмици може да бъдем изкушени да взимаме необмислени решения или да казваме първото нещо, което ни хрумне.

Потиснатите конфликти могат да избухнат, а проектите, които нямаме търпение да завършим, могат да се сблъскат с пречки - важно е да сме спокойни и да внимаваме за грешки или неправилни стъпки.

Снимка: iStock

Енергията на Овена възнаграждава хората, които предприемат смели действия и рискове, но тъй като ретроградния Меркурий и сезона на затъмненията разкриват скрити тайни и нова информация, трябва да изчакаме, докато имаме яснота за пълната картина, преди да споделим мнението си.

 

По време на този транзит е важно да не приемаме всичко случващо се лично.

Когато се стигне до конфликт, който на практика е гарантиран през конфронтационния сезон на Овена, най-добре е да отделим чувствата си от ситуацията и да реагирате практично, вместо да реагирате емоционално. 

Ретроградният Меркурий е напомняне да забавим темпото и да се съобразяваме с действията си.

Вместо да изказваме непоискани мнения или да позволяваме на избухливостта си да ни завладее, трябва да се съсредоточим върху физическите упражнения като начин да освободим напрежението, което се натрупва в нас.

Периодът е изключително подходящ да започнем да си водим дневник или просто да описваме чувствата си на лист хартия, като безопасен отдушник на мислите и емоциите си.

КОИ ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ ЩЕ БЪДАТ НАЙ-ЗАСЕГНАТИ ОТ РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ В ОВЕН?

Овенът има способността да предизвиква всичко, което се изпречи на пътя му, така че може да се каже, че всеки ще има своя дял в астралното смущение, докато Меркурий се движи назад в огнения знак. 

Най-силно ще бъдат повлияни хората със силни позиции на Овен, Везни, Козирог и Водолей, в рождената си карта. Това е така, защото транзитът ще активира теми, свързани с идентичността, любовни разправии и борба за власт именно за тези знаци.