.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Витамин С – антиоксидант и имуностимулатор

LadyZone.bg | преди 5 години
Цитруси
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
За пълноценния прием, дневните нужди и източниците на витамин С

Наред с неоспоримия факт, че витамин С е незаменим и необходим за човешкото здраве, той е и от изключително значение за развитието на детския организъм. Той е свързан с жизненоважни процеси в тялото на човека и един от най-често приеманите със или без лекарско предписание витамини.

Свойства на витамин С

Витамин С учасва в обмяната на белтъците и въглехидратите, в синтеза на някои хормони, във формирането на съединителната и костната тъкан, в поддържането на еластичността на кръвоносните съдове. Той е необходим за усвояването на желязото – основния преносител на кислорода. Като мощен имуностимулатор, този витамин оказва съществено влияние върху детоксичните и защитните процеси в човешкия организъм. Подобрява дейността на белите кръвни телца, които от своя страна имат функцията да откриват и унищожават бактериите, вирусите и дори раковите клетки. Витамин С е изключително важен антиоксидант! Той успява да засили действието на други много ценни антиоксиданти – витамини А и Е.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?