Ужасна трагедия сполетя певицата Марая Кери, чиито майка и сестра починаха в един и същи ден. Майка й Патриша е била на 87 г., а сестра й - Алисън, на 63 г. 

Първа умира майката на световноизвестната певица. Тя успява да прекара заедно с нея последната седмица от живота й. Малко по-късно, в същия ден, научава и за смъртта на сестра си. 

ТРУДНО ДЕТСТВО И ОТНОШЕНИЯ С МАЙКАТА

Майката на Марая Кери е била омъжена за авиационния инженер Алфред Рой Кери. Тя самата по професия е била оперна певица и учител по пеене. Двамата са имали три деца - Алисън, Марая и Морган. Когато Марая е на три години, родителите й се развеждат.

Снимка: Facebook

Именно от майка си Марая Кери наследява невероятния певчески талант. Това обаче не е повод двете да се сближат, а напротив. Отношенията помежду им са доста сложни и тежки.

"Както много неща в живота ми, връзката с майка ми беше пълна с противоречия. Никога не е било само черно-бяло – цяла гама от емоции е."

Тя описва отношенията им им като "остра мрежа от гордост, болка, срам, благодарност, ревност, възхищение и разочарование". Но въпреки всички трудности, Марая Кери поддържа връзка с майка си през всичките години на бляскавата си кариера.

През 2010 г. двете се появяват заедно в шоуто на ABC и изпълняват заедно много красива и силна песен.

ДВЕ СЕСТРИ, НО НЕ ДОБРИ

Още по-сложни са отношенията на Марая Кери със сестра й Алисън.

В книгата си тя пише, че е "емоционално и физически по-безопасно" за нея да няма контакт с нея или брат си Морган. Алисън е по-голямата сестра и най-голямото дете в семейството. Двете с Марая Кери си приличат физически, но отношението им към живота е тотално различно.

Снимка: Facebook

През 2021 г. Алисън Кери поискала един милион евро обезщетение чрез Върховния съд на Манхатън заради обвинения от сестра си. Твърденията на Марая по това време са за предполагаемо насилие. Алисън изтъква, че това й е причинило "огромен емоционален стрес". Според някои източници поради тази причина тя започнала отново да употребява алкохол, след дълго въздържание. Искът е бил на стойност 1, 25 млн. долара.

"Сестра ми ме дрогира с валиум, предложи ми кокаин в нокътя на малкия си пръст, причини ми изгаряния трета степен и опита да ме продаде на сводник. Тази травма постави ограничения и пречки в мен. Затова и казвам, че винаги ще съм на 12. Все още се боря с този период."

Седмица по-късно и брат ѝ се обърна към съда. Причината за това също били спомени за двамата, които певицата разказва в автобиографията си "Значението на Марая Кери".

В книгата певицата говори за сестра си и за брат си като за „моята бивша сестра“ и „моят бивш брат“.

Снимка: Facebook

Въпреки всички тези семейни сътресения, Марая посвещава част от мемоарите на майка си, пишейки:

"И на Пат, майка ми, която направи всичко възможно за мен. Винаги ще те обичам, доколкото мога."