Името на Марая Кери ще бъде записано в изданието на „Световни рекорди на Гинес“ с цели три ненадминати досега постижения и то благодарение само на една песен – „All I Want For Christmas is You“.

Коледният хит е заслужил да влезе между страниците на книгата с рекорди защото е най-успешната коледна песен от солов изпълнител и миналия декември е станала най-стриймваната песен в Spotify – само за 24 часа са я слушали над 10 милиона потребители. Третият рекорд е това, че песента е стояла най-дълго на първо място в класацията за най-добри коледни песни във Великобритания.

Снимка: Getty Images

Песента „All I Want For Christmas is You“ е част от четвъртия албум на Марая Кери, който излезе преди 25 години и беше изцяло посветен на коледните празници. От тогава песента е неизменна част от всеки коледен плейлист и на практика е невъзможно да не сте я чували – в саундтрак на филм, по телевизията, в колата или докато пазарувате в мола.

Всяка Коледа, от 1994 година насам, „All I Want For Christmas is You“ оглавява световните класации за най-слушани песни и е най-слушаната коледна мелодия за последните две десетилетия.