Марая Кери за пръв път разкри за битката си с биполярното разстройство. Певицата сподели в интервю за "People", че най-после е потърсила лечение след "най-трудните години, през които е преминала".

Марая Кери беше диагностицирана с биполярното разстройство за първи път през 2001 г., когато е хоспитализирана за психичен срив, но "не искала да го повярва".

В резултат на това започва да живее в страх, че състоянието й ще бъде разкрито. Сега певицата казва пред "People", че вече е на терапия и приема медикаменти.

Снимка: Getty Images

Биполярното разстройство се характеризират с периоди на депресия и мания, но вторият тип на психичното разстройство има по-малко тежки манийни епизоди.

Петкратната носителка на музикалните награди  "Грами" описват хипомания като живот в "постоянен страх да не разочарова хората". "Работех, работех и работех", казва Кери.

"Моите депресивни епизоди се характеризираха с много понижена енергия. Чувствах се толкова самотна и тъжна - дори виновна, че не правех това, което трябваше да правя за кариерата си", допълва звездата.

Снимка: Getty Images

Пълното интервю излиза този петък в "People", като Кери сподели снимка на корицата на списание в Инстаграм с думите, че е "благодарна да сподели тази част от пътя си".