.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Салата от листа на дива роза

| преди 3 години
роза
Снимка: iStock
Дивите треви, които се ядат

Много от тревите, листата и цветовете, които се срещат в дивата природа, могат да се консумират. Вкусовете им са едновременно познати и непознати. Сравнете например малките дъхави диви ягоди с култивираните, които купуваме от пазара. Вкусът хем е познат на небцето ни, хем предлага нещо по-различно, загатващо за свобода и простор.

Сега е момента, в който от горските поляни можем да си наберем коприва, див чесън, цветове на бъз, рози, мащерка, лайка и др. Розовите листчета на розите са не само красиви, но и много фини и ароматни. не ви е хрумвало, че можете да ги ядете, нали? Предлагаме ви една лесна, цветна салата с нежен вкус.

роза
Снимка: iStock

Салата от листа на диви рози

Продукти

лапад
киселец
розови листенца
зехтин
лимонов сок
сол
маково семе

Измийте зеленолистните. Изрежете твърдите жилки на лапада и киселеца, които са по средата на листата. Завийте листата на руло и ги нарежете по късата им страна. Така ще се получат лентички с широчина около сантиметър. Сипете в купа и овкусете със зехтин, лимонов сок и сол. 

Внимателно отскубнете розовите листчета от цвета на розата и ги измийте. Оставете ги да изсъхнат върху хартиена салфетка. Поръсете салата с тях отгоре. Върху тях посипете няколко макови семенца.

 

Как ви действа есента?