.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Рецепта за паниран цвят от тиква

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110832917.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Свежи цветове от тиква, яйце, брашно, галета, олио, сол

Сега е сезонът на цъфтежа на тиквите. Не мислете, че ще ощетите градината си от тикви през есента, защото се берат мъжките цветове, които не дават плод. Берат се сутрин, когато са максимално разтворени и свежи. Най-добре ги изпържете веднага, тъй като бързо повяхват или ги поставете с дръжките в съд с вода за няколко часа. 

Необходими съставки:

10 цветове от тиква

1 бр. яйце

3 с.л. брашно

1 щ. сол

6 с.л.галета

1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

Яйцето, брашното и солта се разбъркват и се добавят 2-3 лъжици вода или прясно мляко до получаване на гъста смес като боза. Всеки цвят се потапя в яйчената смес. След това се овалва в галета. Пържи се в сгорещено олио, но не на най-мощната степен на котлона. При изваждане търпеливо се отцежда мазнината. 

Може да се сервират топли или студени, поднесени с чеснов сос.

2110832918.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Съществува втори вариант за приготвяне на сладки панирани цветове от тиква, които се поднасят като десерт с лъжичка мед или течен шоколад.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Подсилвате ли имунната си система преди сезона на гриповете?