Ако четете тези редове, седнали удобно на стола в офиса, значи сте попаднали на правилното интернет пространство. Още повече това ви засяга, ако се стремите към здравословен начин на живот, който включва правилно хранене и повече движение.

Стоенето на стол пред компютъра от 9 до 5 всеки делничен ден не е най-здравословната част от работата – съгласни сте, нали? Ето защо трябва да използваме всеки момент да се движим.

Изследване, което проучва заседналия начин на живот, и което е проведено в САЩ, Австралия и Западна Европа, дава насоки за това колко трябва да се движим, за да предотвратим негативните последици от застояването пред компютъра.

Ако работата ви в офиса ви застопорява на стола за 8 и повече часа на ден, продължителността на усилията, които трябва да положите, е 1 час. Тези, които стоят на стол по 6 и по-малко часа на ден, трябва да се упражняват по половин час.

Хубавите новини от изследването са, че не е нужно да висите във фитнеса или да практикувате определен вид спорт, за да се чувствате добре. Достатъчно е да се разходите преди работа, по време на обедната почивка или след вечеря. Може да разделите разходките на две или три части през деня, но важно е да направите своя половин или един час разходка.

Осъзнаваме, че никак не е лесно да отделите 20 минути на обяд например, в които да ходите, докато графикът ви е запълнен със срещи или бумащина, чакаща на бюрото, но можете да опитате!