Една забавна серия от физически упражнения, която ще възвърне тонуса ви и ще ви зареди с енергия през целия ден. Те са бърз и ефективен начин за стягане на коремната мускулатура.

#1 Страничен планк: 3 серии по 10 повторения на крак

Застанете в странична позиция с опънати настрани крака, като сте подпрени на лявата си ръка и лявото си бедро. Повдигнете тялото си нагоре на разстояние от земята. Опънете горния десен крак заедно с дясната ръка, опряна върху коляното му. Върнете крака обратно в изходна позиция и повторете.

#2 Обратни коремни преси: 3 серии по 15 повторени

Легнете на земята по гръб, повдигнете двата крака във въздуха. Поставете ръцете си на пода, изправени до бедрата. Повдигнете долната половина на тялото си и краката нагоре, така че коленете ви да сочат към лицето ви. Спуснeте тялото си обратно надолу и повторете.

#3 Downward Dog Kicks: 3 серии по 10 повторения на крак

Застанете в изправена позиция. Наведете тялото си надолу към пода, подпирайки се на дланите си. Вдигнете единия крак във въздуха, върнете го надолу и повторете с другия крак.

#4 Позиция „алпинист”: 3 серии по 10 повторения

Подпрете тялото си на земята, като за опорни точки използвате дланите и пръстите на краката си. Ръцете и тялото трябва да са опънати. Свийте единия крак в коляното, като се стараете да го придвижите колкото се може повече навътре под корпуса си. Повторете същото и с другия крак.

#5 Странични коремни преси: 3 серии по 10 повторения на страна

Упражнението наподобява горното с тази разлика, че единият крак, който е свит в коляното, се придвижва не навътре под корпуса, а навън от него. Същото се повтаря и с другия крак.