Ябълката е свеж, сочен и ароматен плод, който осигурява нуждите на оргазнизма за поддържане на здравето и младостта. Тя е неоценим източник на витамин С, А, желязо, пектин, бета-каротин. По една ябълка на ден помага да се поддържа нормален пасаж на червата, добра фигура и красива кожа. Микроелементът бор в ябълките участва в изграждане на костите и здравината на скелета.
Редовната консумация на ябълки понижава лошия холестерол LDH в кръвта и е подходящ плод за хора с диабет тип 2.
Суровата ябълка очиства устата от бактериите и намалява риска от кариеси.
Различните сортове ябълки ни предлагат многообразие от вкусове, сочност и сладост.
Зелените ябълки укрепват костите и здравината на скелета, поддържат здрави зъбите и имат противораково действие.
Жълтите ябълки са незаменими за сърцето и очите. Стимулират имунната система и понижават риска от ракови заболявания.
Червените ябълки подобряват паметта и влияят положително на пикочоотделителната система и половата функция.
При зъбни конструкции и чувствителни венци по-добре консумирайте прясно изцеден ябълков сок, настъргана на ренде ябълка или печена ябълка.
Ако сте от хората, които не обичат да ядат ябълки, за да не се лишите от полeзните им свойства, добавяйте резенчета в зеленчуковите, рибни, месни и плодовите салати. Ябълката също така добре се комбинира със сирене, орехи и вино.
За да намалите калориите от картофения чипс, може да го замените с ябълков чипс. Той е направен от изсушени ябълкови резенчета и така няма да поемате допълнително сол, мазнини и излишни калории.
Ябълките са повече от добра храна, заради съдържанието си на калий - елементът на младостта. Калият за меките тъкани е това, което е калцият за костите.