В проекта "Черно на бяло", посветен на здравето и превенцията на черния дроб, шест обичани и уважавани лица от различни професионални области открехват вратата на личния си свят и говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество. След шеф Петър Михалчев и актьорите Христо Мутафчиев и Силвия Петкова днес по темата говори музикантът от рок групата D2 Димитър (Митко) Кърнев.

За начина на живот

Бях много див като млад. Усетих на 35, че тялото реагира по по-различен начин. Съвсем естествено човек взема мерки.

От тийнейджъри започнахме да пием. Бяхме хулиганите на училището. Научих се да пия за съжаление. Но пък нямаше наркотици.

Мисля, че семейството и средата, в която сме възпитани и сме израснали, е ключова за бъдещия живот, ако щете за отношенията с хората, връзки и прочие.

Винаги съм се занимавал с някакви спортове. Може би затова съм жив.

За музиката и субстанциите

Вдъхновението не идва със субстнациите.

С времето най-голямата разлика, която установих е, че трябва да се наспивам. Може да не съм пил нищо, но недописването е нещо, което човек над 40 години не трябва да си позволява, защото се отразява зле.

За храната

Обичам да ям хубава храна, което значи хубави продукти. И повече вода. Но обожавам и ракията.

За здравето

През 6 месеца си правя пълни изследвания. Не трябва да се подценява и да си слушаме тялото как се чувстваме. Важно е какво правиш в тези 6 месеца между изследванията.

Гледайте цялото интервю на Елена Розберг с музиканта тук:

Още по темата "Черно на бяло":