Според скорошно проучване всеки трети българин не знае къде се намира черният му дроб, а повече от половината българи никога не са изследвали този орган и нямат намерение да го направят. В проекта "Черно на бяло" шест обичани и уважавани лица от различни професионални области открехват вратата на личния си свят и говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.

След шеф Петър Михалчев и Христо Мутафчиев ето какво споделя актрисата Силвия Петкова за това колко е важно да намерим противоотрова на всички отрови, които са навсякъде около нас.

За грижата на една жена за себе си

Трудно е за всяка жена, особено за майката, да помисли за себе си. Няма значение себе си, всички други са по-важни. Но има и друга теория – че ако жената в къщата е щастлива, спокойна и уравновесена, къщата ще е мирна. Тоест не знам къде е балансът. Не обръщам внимание на себе си, нямам време да си среша косата, пък камо ли да си сложа червило. Но на здравето обръщам внимание.

За здравословното хранене


От появата на детето се замислих, че не мога вечно да ям на крак, бързаща, най-мазният дюнер на планетата. Да давам този пример на детето си, ми се стори доста кофти. Трябва да има противодействие на всички отрови, които са навсякъде около нас. Спортът е едно от тези неща.

За бохемския живот


Много години съм била барманка, сервитьорка, нощният живот беше начинът, по който се прехранвах, докато бях студентка във ВИТИЗ. Не пия друг алкохол освен бира.

За жалост, ние, българите обичаме да пием. Свърши ли се работа, задължително трябва да се изпие едно питие и това цялото ми обкръжение го прави. Пият по едно. Но имам и приятели, които пият по 21. Това е въпрос на манталитет.

Гледайте цялото интервю със Силвия Петкова:

Още по темата