Според скорошно проучване всеки трети българин не знае къде се намира черният му дроб, а повече от половината българи никога не са изследвали този орган и нямат намерение да го направят. В проекта "Черно на бяло" шест обичани и уважавани лица от различни професионални области открехват вратата на личния си свят и говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.

След шеф Петър Михалчев в откровен разговор актьорът Христо Мутафчиев разкрива своите виждания за живота и прекомерностите в него. Ето какво сподели той: 

за крайностите

За мен нюанси в живота принципно няма. Аз съм така устроен. Ненавиждам бозавите цветове, бозавите хора, въобще нищо бозаво не ми е присъщо и затова е черно на бяло (за автобиографичната му книга "Черно на бяло" - бел.ред.).

Предполагам никой не си представя, че като съм играл час и половина на сцената Стамболов, като изляза навън да съм отново Христо Мутафчиев – продължавам да съм Стамболов поне още два часа, докато изтече целият този адреналин.

Въпросът е в удоволствието, с което го правиш (пиенето - бел.ред). Ако си седнал да се наливаш и изливаш чашата с какъвто и да е алкохол в гърлото, това е самоубийство – и за черния дроб и за всички видове вътрешни органи. Но ако седнеш с приятели да си кажеш две-три думи, дори и глътка да изпиеш – това е удоволствие, а не наливане с алкохол.

Снимка: tripleeye.bg

За известността

Не ми харесва да ми се навират в спалнята и второ, аз като един средно интелигентен човек от Карлово, съм осъзнал, че известността е много голяма отговорност преди всичко.

За инсулта

Преосъзнаване нямаше веднага и нямаше да има, защото първо трябваше да осъзная кой съм и какво правя в тази болница. Защото първото, което си спомням, че напрвих, след като излязох от кома, е да кажа на жена ми, че след два дена имам концерт с Б.Т.Р. във Варна и трябва да съм там. Осъзнаването идва с течение на времето. Когато започваш да усещаш, че има неща, които не можеш да правиш сега.

За здравето

Да не прекалявме. С нищо!

Гледайте цялото интервю с Христо Мутафчиев