Според скорошно проучване всеки трети българин не знае къде се намира черният му дроб, а повече от половината българи никога не са изследвали този орган и нямат намерение да го направят. Провокирани от неосведомеността на обществото по темата, Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова от Triple E.Y.E се включват в проекта „Черно на бяло“. Трите дами се срещат с шест обичани и уважавани лица от различни професионални области, които ще открехнат вратата на личния си свят и ще говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.

Първият участник в проекта е шеф Петър Михалчев, познат на българската публика като част от журито на MasterChef България. Ето какво сподели той... 

за японците

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Японците се хранят, за да живеят, а не живеят, за да се хранят. Там се работи много здраво. Работил съм 30 на 0 (тридесет дни без почивка - бел.ред.). Никога не съм гладувал, никаго не съм недоспивал, но се върнах 10 кг. Надолу. Не съм хапнал една троха хляб. А тестените работи са една от причините за затлъстяването.

За начина си на хранене

Аз ям от сланина и лук до черен хайвер. Не се ограничавам с нищо, но го правя в рамките на това да се чувствам добре.

Всяка година ходя на преглед. Хубаво е човек да знае какво му е, защо му е. Ако се интересуваш от себе си, трябва да го правиш.

За философията, която следва

Моята философия е да не се ограничаваш в нищо, да четеш етикетите – наистина какво си купуваш. И да не прекаляваш с етикетите. Няма да умрем от глад. Въпросът е да не умрем от преяждане на боклуци.

Чуйте цялия разговор тук: