Според скорошно проучване всеки трети българин не знае къде се намира черният му дроб, а повече от половината българи никога не са изследвали този орган и нямат намерение да го направят. Провокирани от неосведомеността на обществото по темата, Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова от Triple E.Y.E се включват в проекта „Черно на бяло“. Трите дами се срещат с шест обичани и уважавани лица от различни професионални области, които ще открехнат вратата на личния си свят и ще говорят открито за бохемския начин на живот, рокендрола, промяната, храната, алкохола, страха и стереотипите в нашето общество.

Първият участник в проекта е шеф Петър Михалчев, познат на българската публика като част от журито на MasterChef България. Ето какво сподели той... 

за японците

Японците се хранят, за да живеят, а не живеят, за да се хранят. Там се работи много здраво. Работил съм 30 на 0 (тридесет дни без почивка - бел.ред.). Никога не съм гладувал, никаго не съм недоспивал, но се върнах 10 кг. Надолу. Не съм хапнал една троха хляб. А тестените работи са една от причините за затлъстяването.

За начина си на хранене

Аз ям от сланина и лук до черен хайвер. Не се ограничавам с нищо, но го правя в рамките на това да се чувствам добре.

Всяка година ходя на преглед. Хубаво е човек да знае какво му е, защо му е. Ако се интересуваш от себе си, трябва да го правиш.

За философията, която следва

Моята философия е да не се ограничаваш в нищо, да четеш етикетите – наистина какво си купуваш. И да не прекаляваш с етикетите. Няма да умрем от глад. Въпросът е да не умрем от преяждане на боклуци.

Чуйте цялия разговор тук: