Материалът е подготвен със съдействието на Remotiv.

Ежедневието ни е толкова натоварено, че сякаш пулсира и живее свой собствен живот, който често се оказва, че трудно можем да контролираме. Тичаме да заведем децата на градина или училище, препускаме към работа, където вършим няколко неща едновременно, забравяме да обядваме, а после отново тичаме към вкъщи, където често ни се случва да не можем да презаредим батериите ефективно и да се насладим на пълноценна почивка. И твоето ежедневие ли пулсира по същия начин? Усещаш ли, че трудно успяваш с всичко? Или пък си личност, която трудно се поддава на стреса? Провери лесно ли успяваш да се справиш с него с помощта на нашия тест.
 

Влияе ли ти времето навън?

А) Не, никога не се влияя от него

Б) Понякога

В) Да, винаги

 

Коя от следните ситуации те стресира най-много?

А) Планиране на пътуване

Б) Шофиране в час пик

В) Много работа в офиса

 

Имаш ли проблеми със съня?

А) Не, имам отличен и здрав сън

Б) Понякога

В) Да, често не мога да спя добре

 

Как би реагирал/a на повишение в службата?

А) Организирам парти по случая

Б) Поемам си глътка въздух – заслужавам го

В) Чувствам тревожност от новите задължения, които ще имам

 

Успяваш ли да си почиваш у дома?

А) Не, защото и там ме чакат задължения

Б) Невинаги

В) Да, винаги пълноценно

 

Изпитваш ли затруднения да се концентрираш, когато работиш под напрежение или гониш срокове?

А) Винаги съм изключително концентриран/а

Б) Понякога

В) Много често ми се случва

 

Колко често се чувстваш изморен?

А) Много рядко

Б) Понякога

В) Почти всеки ден

 

Отговорите са на следващата страница>>>

Преобладаващи отговори  А)

Снимка: istockphoto.com

Ти си балансирана личност, която успява да не се поддава на ежедневния стрес. Умееш да гледаш на нещата отвисоко и да реагираш адекватно в различни ситуации, от които хората обикновено трудно се измъкват с хладнокръвие. Спокойствието и позитивизмът, с които се справяш в ежедневието, са похвални и по всичко личи, че знаеш как да релаксираш. Продължавай в същия дух!

Преобладаващи отговори Б)

Снимка: istockphoto.com

Понякога ти идват в повече ежедневните ситуации, с които всички се налага да се справяме, но по-често се радваш на добър сън и качествена почивка, а и приемаш повишението на работа по-скоро като нещо положително, отколкото като нови отговорности. Трябва да се замислиш обаче как да сведеш до минимум стреса в живота си.

Преобладаващи отговори В)

Снимка: istockphoto.com

Стресът ти идва в повече и това се случва често – в работата и дома. Със сигурност трябва да предприемеш някаква промяна и да започнеш да търсиш начини, по които да намалиш нивата на стрес - почивай си при всяка удобна възможност и се опитай да откриваш положителни неща дори и в най-негативното, което ти се случва. 

REMOTIV е билков лекарствен продукт, в основата на който е екстракт от жълт кантарион. Може да се използва за краткосрочно лечение на симптомите при леки до умерени депресии, депресивно настроение,  лабилно  настроение, вътрешно безпокойство, тревожност, състояния на напрегнатост, включително трудно заспиване и неспокоен сън. Ремотив е лекарство за възрастни над 18 години.

 

Материалът е подготвен със съдействието на Remotiv.