Употребата на подправки и билки е част от кулинарното изкуство. Когато към здравословната храна прибавим подходяща комбинация от подправки, мигновено превръщаме най-обикновените продукти в изискани деликатеси. Подправките са израз на изискан вкус, който проличава в умението да се загатва лекото ухание и да не се допуска натраплива комбинация и доминиращ аромат. Ето предложението на Патриша Брег за комбинация от подправки, които се съчетават хармонично:
За супи, макарони, зеленчуци
- Дафинов лист, лук, магданоз
- Босилек, майоран, розмарин
- Мащерка, чубрица, босилек, кориандър
- Естрагон и босилек
- Розмарин, градински чай, кервел (керевиз), чубрица
За риба
- Копър и естрагон
- Босилек, кервел, дафинов лист
- Джоджен, кервел, резене
- Кориандър, босилек, естрагон
За пилешко месо
- Босилек, естрагон, мащерка
- Розмарин, естрагон, градински чай
- Майоран, кервел
- Кервел, мащерка, чубрица, дафинов лист
- Розмарин, дафинов лист, майоран
- Босилек, розмарин, чубрица
Възползвайте се от тези комбинации от ароматни благоухания с убедеността, че държите тайния ключ на гастронома за приготвяне на вкусна и здравословна храна.