Материалът е подготвен със съдействието на ExAller®.

Нашият начин на живот се променя – прекарваме повече време вкъщи, използваме централно отопление, слагаме дограма и допълнително уплътнение, за да запазим топлото и да пестим излишни разходи. Прекарвайки повече време вкъщи обаче, създаваме идеална среда за размножаване на домашни акари. Тези "гости" са не просто неканени и нежелани - те са опасни. Те са онази невидима заплаха, която се приютява на местата, на които сме свикнали да се чувстваме най-добре – матрака на леглото, възглавницата, дивана и др.

Знаете ли, че в един матрак може да се развият до 2 милиона от домашните микрокърлежи?

Вследствие на това много хора могат да проявят алергични симптоми към тях, които се изразяват в:

  • ринит
  • конюнктивит
  • астма
  • атопичен дерматит
  • затруднено дишане
  • хрипове и др.  

Да, акарите са много малки, но могат да предизвикат тези негативни последици!

И така желаната почивка да се превърне в истински кошмар. Спането върху матрак, в който са се развили акари, може да доведе до дискомфорт, нарушения в концентрацията и вниманието, лошо представяне в училище и работата, умора и сънливост, нарушения в настроението т.н.

Не винаги обаче сложните проблеми имат сложни решения!

Едно от най-лесните неща, които можете да направите, е често да проветрявате. В жилищните помещения за около 30 минути проветряване може да се постигне смяна на 95% от въздуха с нов. Достатъчно е само да отворите прозореца. За бързо задвижване на въздушните струи, отворете срещуположни врати или прозорци.

Добре е в помещението, където спите, да се поддържа не твърде висока температура. В спалнята трябва да е по-хладно, отколкото в останалите стаи от дома ви. Четири часа след като човек заспи, вътрешната температура на тялото пада до най-ниското ниво. Учени от университета в Бъркли смятат, че в прохладната спалня се спи добре, защото по-ниската температура в стаята имитира естествения спад на вътрешната човешка температура.

Регулярната смяна на спалното бельо също е добра превенция срещу акари, бактерии и други замърсители и алергени. Местата за потенциално развитие на домашни микрокърлежи по спалното бельо са петната от пот, засъхнала кръв, секрети, отделяни при кихане, кашляне и др.

Има и друго бързо, ефективно и лесно решение за справяне с акарите.

ExAller® е продукт, с който може да премахнете количеството домашни микрокърлежи още след първите 3-4 апликации. Той възпроизвежда феромони, които събират домашните микрокърлежи на групи.

Напръсква се върху памучен чаршаф, с който предварително сте покрили матрака. Изчаква се 1 до най-много 2 часа, за да се даде достатъчно време на домашните микрокърлежи да се съберат във фибрите на чаршафа. Веднъж "захванати" там, просто трябва да изперете чаршафа на 60 градуса.

Препоръчва се в началото да бъде направено "активно третиране" с 1 апликация веднъж седмично, за 4 седмици, след което се минава на "поддържащо третиране" от 1 апликация веднъж месечно.

Освен това продуктът е екологично чист.

Често използваме препарати с тежък химически състав, за да се справим с почистването. Но така оставяме следи от тези елементи в дома си. След това ги вдишваме - ние, а и децата ни, или попадат върху кожата ни. И така, решавайки един проблем, можем да предизвикваме друг.

ExAller® е 100% натурален екстракт от етерични масла на маточина и лимонена трева. Те се използват в лечението и первенцията на симптомите на алергията към домашни микрокърлежи.

А съвсем в духа на актуалното зелено съзнание, което всеки трябва да има днес, флаконът му е 100% рециклируем.

Активният курс на третиране - веднъж седмично за 3 седмици, елиминира 99% от домашните микрокърлежи. Голям процент надеждност срещу малките вредители, нали?

Снимка: iStock

Повече информация за отражението на домашните микрокърлежи върху нас и семейството ни, както и за действието на ExAller®, можете да намерите тук: https://www.exaller.com/bg