С развитието на медицината естетичната хирургия претърпява значителна трансформация. Днес, за да коригираме тялото си, не е необходимо да се подлагаме на инвазивни операции. 

Новите методи предоставят възможности за подмладяване и лифтинг на кожата без дълги периоди на възстановяване и „лягане под ножа“.

Един от водещите специалисти, които трансформират естетичната медицина, е д-р Джордж Суламанидзе. Той е световноизвестен пластичен хирург и дерматолог с многогодишен опит, известен със своите иновации в областта на естетичната хирургия и по-специално с развиването и подобряването на методите за лифтиране с конци, които са разработени и патентовани от неговия баща - пластичния хирург д-р Марлен Суламанидзе. Техниката е създадена през 1996 г. като оттогава тя постоянно се усъвършенства.

Имахме възможността да се срещнем и разговаряме с д-р Суламанидзе, който ни сподели как жените могат да помогнат на тялото си да изглежда по-добре след бременност и раждане и да подмладят кожата си без инвазивна хирургическа намеса.  

КОНЦИ ЗА ЛИФТИНГ

 

 

 

Методите, разработени от д-р Марлен Суламанидзе, представляват набор от техники за лифтинг и подмладяване на кожата чрез използването на специални конци, които са изработени от биосъвместими материали като полилактична и хиалуронова киселина, не само повдигат механично кожата, но и стимулират производството на колаген и еластин.

 

„Първоначално използвахме тези конци само за лифтинг ефект, повдигане на тъканите. Но днес имаме 30 различни типа конци и повече от 50 метода за тяхното използване,“ разказва д-р Джордж Суламанидзе.

 

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ

Едно от приложенията на конците е възстановяването на жените след бременност. Много жени изпитват проблеми със загуба на еластичност и увисване на кожата след раждане в областта на гърдите, бедрата и коремната област.

Снимка: д-р Джордж Суламанидзе

 

Тук Aptos конците предлагат решение за повдигане и възстановяване на гърдите без необходимостта от инвазивни хирургични процедури.

 

 

 

„Особено за млади жени след бременност, които имат добри гърди, но след бременността те увисват, конците могат да се използват за повдигане и възстановяване,“ разказва д-р Суламанидзе.

 

Има различни методи за лифтинг на гърдите, които могат да бъдат приложени в зависимост от тяхното състояние. Въпреки че някои от тях не осигуряват значителен лифтинг ефект, са разработени методи, които могат да решат проблемите с бръчките около ареолата и да подобрят качеството на кожата и тъканите. Тези методи са подходящи за подмладяване на гърдите не само след раждане, допълва д-р Суламанидзе.

 

 

При необходимост от по-изразен лифтинг ефект се използват специални неабсорбиращи се конци, които осигуряват дълготрайни резултати. 

 

„Това е специфична процедура на поставяне на конците, като се фиксират върху костта. Това гарантира, че те няма да се изместят, осигурявайки стабилен и продължителен ефект. В зависимост от нуждите на пациента, могат да се използват както абсорбиращи, така и неабсорбиращи се конци,“ обяснява д-р Суламанидзе.

 

Тези методи се практикува успешно в България, която е една от водещите страни в Европа с богат опит в използването на тези техники.

ПОДМЛАДЯВАНЕ

Конците също така предлагат ефективни решения за лифтинг на лицето. Те не само осигуряват механично повдигане, но и стимулират регенерацията на кожата, което води до по-дълготрайни резултати.