Оставяме ли си свободно време за почивка? От личен опит всеки знае, че ако прекараме цялото си време в работа, от това няма да станем по-продуктивни. В Библията пише, че Бог е отредил за човека по един ден почивка всяка седмица. Тази почивка е необходима за поддържане на добро здраве. Затова не бива да се оставяме да бъдем въвлечени в един инфарктен кръговрат. Например, чували сме да ни казват: „Който почива, ръждясва.” Всъщност е точно обратното. Понеже не се спираме да починем, не можем да бъдем доволни.

Наред с натоварените дни към нашите дейности трябва да добавим време за възстановяване.

Единият начин за почивка е да легнете на легло. Тялото ви има нужда от релаксация, да се отпусне, за да почива.

Друг чудесен начин е да излезете на разходка. Трябва да се научите да освобождавате ума си от тревогите и напрежението чрез движение.

Сънят е най-великият възстановител на превъзбудената нервна система. Вие сте заслужили освежаващ и задоволителен сън.  

Не може да се постигне щастие и здраве без почивка. Още повече, много работа без никакви забавления прави живота скучен. Да се намери време за релаксация и дейности, които ни изпълват с радост е нещо много ценно. Това е ключът към добрата продуктивност.

Релаксацията и времето за забавление всъщност носят повече успехи. Този уикенд разгледайте новите музеи и археологически разкопки, или отидете на разходка извън града. Ако имате нужда да останете вкъщи, просто се наспете, но с убеждението, че не си пилеете времето.

Овладейте изкуството да се почива след натоварената работа.