Червени етикети върху храните да ни показват, че те съдържат повече от необходимите мазнини, сол и захар. Това предлагат от "Активни потребители".
На принципа на сфетофара, да има и жълти и зелени маркировки, за да знаем, кога хапваме полезна и кога вредна храна.
Пици, банички, гевреци. Похапваме вкусно всякаква храна, но не знаем дали количествата мазнини, сол и захар не превишават многократно допустимите норми.
Затова експертите предлагат да приемем британското правило върху всяка храна да има червен, жълт или зелен етикет, който да ни показва на принципа на светофара дали консумираните от нас продукти съдържат много или малко мазнини, сол и захар.
Дори и да не бъде въведена британската практика за етикиране на храните с цветни етикети, все пак всеки може да се замисли какво хапва и как ще се отрази това на здравето му.
Този материал и видеото към него са предоставени от PRO.BG специално за LadyZone.bg.