На 6 юли LadyZone стартира виртуалното предизвикателство "Отслабни 5 кг за 1 месец". Следвайки принципа, че заедно е по-лесно, искахме да създадем общност от хора, обединени от една цел - свалянето на килограми и постигането на по-добра фигура. 

Една от нашите почитателки беше особено активна и стриктна в приготвянето на ястията от диетата, които споделяше на страницата на събитието. Силната й воля даде резултат и в края на събитието на 6 август тя беше постигнала целта си - да бъде 5 килограма по-слаба. Представяме ви я в кратко интервю - за това колко полезни са на тези събития, кое е най-трудното в диетата, новите рецепти, спорта и успешния финал.


Представи се с няколко думи
Казвам се Мария Панева, на 26 години съм, от Хасково.

Защо реши да се включиш в предизвикателството на LadyZone – „Да отслабнем 5 кг за месец”?
Включих се, защото имах нужда да сваля много килограми. В миналото все пробвах нови и нови диети, но именно диетата на LadyZone се оказа моята. Реших, че ще е по-лесно, щом съм в група с повече хора, за да споделяме опит, да се оплакваме и подкрепяме взаимно. Започнах да споделям снимки на приготвените ястия по рецептите, публикувани в сайта, и всички около мен разбраха, че съм на диета. Казах си - този път няма да се откажа! Това беше голяма и значима част от стимула ми!

Отслабна ли и колко килограма?
Забелязах ефект още първата седмица. Тя беше и най-трудна за мен. Всеки ден кантарът показваше все по-малки цифри. Отслабнах точно с 5 килограма. Бях 94, сега съм 89 кг.



Как се чувстваше по време на диетата и спазваше ли я стриктно?
Чувствах се добре. В първата седмица усещах доста силен глад. След това храната започна да ми стига. Понякога дори порциите ми се струваха големи. Спазвах диетата стриктно. Понякога заменях някой продукт или не ядях нещата, които не ми харесваха.

Кое ти беше най-трудно?
Най-трудно ми беше да ям крем супите и да пия смутитата. Мразя магданоз и суров спанак!


Спортуваше ли нещо по време на диетата?
Спортуване е силно казано. Правех коремни преси, лицеви опори и клякания, но по малко бройки.

Пробвала ли си други диети и какъв беше резултатът?

Пробвала ли си други диети и какъв беше резултатът?
Да, пробвала съм, не съм имала кой знае какъв успех. В повечето случаи кантарът се местеше ту нагоре, ту надолу. Но и никога досега не съм била толкова стриктна и упорита!

Мислиш ли, че подобни групови виртуални предизвикателства са полезни и защо?
По-лесно е, когато споделяш с други хора и си заедно с тях в преследване на някаква цел. По-лесно е и когато има кой да те напътства, да ти дава готови рецепти, съвети и т.н. От сайта отговаряха на всяко мое питане или колебание и ми пожелаваха успех, което много ме амбицираше.


Какво би казала на хората, които не се включиха в това предизвикателство?
Бих казала на хората, които пропуснаха да се включат в това предизвикателство, следващият път да не пропускат. Няма да съжаляват! Изобщо не е толкова скъпо да бъдеш на диета, колкото си мислят много от вас. Сьомгата например заменях с бяла риба. Ако си купите килограм пилешко филе от магазина, може да го разделите на порции по 100-150 грама и да го приберете във фризера. Така месото ще ви стигне за цял месец. Плодове и зеленчуци в момента има в изобилие. Хората много често просто си намират какви ли не оправдания, за да не започнат диета. От виртуалното предизвикателство „Отслабни 5 кг за месец” аз лично научих и нови рецепти, ядох неща, които до сега не бях опитала, останах приятно изненадана от някои от тях, а и резултатът накрая е чудесен!