Новата crazy детокс тенденция са черните шейкове. Те са добър избор при махмурлук и нужда от детоксикация. Също така влияят добре при тревожност, подуване на корема, излишни килограми, както и при хранително отравяне.

Ако някоя лятна сутрин се събудите с чувството, че сте гроги, просто добавете малко активен въглен (на прах или капсули) към сутрешното си смути. Ще се почувствате ободрени. Черното смути ще намали стреса и ще бъдете заредени с енергия за целия ден.

Как работи?

Активният въглен е с високо съдържание на въглерод. Той е добре познато средство за абсорбиране на токсините, защото се свързва с пестициди и други химикали, които могат да бъдат открити в храните.   

Снимка: iStock

Горчи ли?

Въгленът не променя вкуса на смутито. Може да добавите активен въглен във почти всеки сок. Избягвайте само цитрусовите – лимон, портокал, грейпфрут. Те могат да намалят ефекта на въглена.

Активният въглен е абсолютно безопасен, естествен и без странични ефекти. Могат да го употребяват дори децата. Въпреки това, не пийте черните смутита всеки ден. Освен с токсините, активният въглен се свързва и с някои минерали и хранителни вещества и може да извлече витамини от храната ви и така те да не бъдат усвоени.

Черно смути - рецепта

1 чаша кокосово мляко

1 чаша малки парченца ананас

2 капсули въглен или 1 супена лъжица въглен на прах

1/2 супена лъжица куркума на прах

Снимка: Instagram

Смесете всичко, докато стане гладка маса. Наслаждавайте се на вкуса и на ефекта!