Знаем, че калориите в храните са различни - макар шоколадът и авокадото да имат еднакъв брой калории, ефектът им върху тялото е съвсем различен. Фитнес блогърката Люси Маутин цели да подчертае именно тези разлики.

В своя Инстаграм профил споделя сравнения на храни, които да предизвикат хората да спрат да ги определят като "здравословни" или "вредни". А снимките й целят да ни подтикнат да се храним с това, което обичаме, като все пак запазим желаната фигура. 

За разлика от други фитнес блогъри, Люси открито споделя, че предпочита шепа бонбони вместо бадеми, които имат същия брой калории. Маунтин е наясно, че бадемите са по-здравословната алтернатива (и особено полезни за сърцето), но обяснява, че тъй като по-голямата част от диетата и е с балансирани храни, не е проблем понякога да хапне нещо вредно, което обича.

"Ключът е в балансът, като е различен за различните хора и зависи от техните фитнес цели и начин на живот”, заявява фитнес блогърката.

Профилът й също така показва лесни трикове от ежедневието как да намалим приема на калории, ако искаме да свалим килограми. Използването на по-малко масло, смяната на олио със зехтин или правенето на домашен дресинг за салати са само част от съветите й.

Разгледайте по-долу някои от интересните сравнения на Люси: