Кои са най-модните хранителни режими за отслабване сред популярните световни личности и кой каква диета прилага, за да изглежда още „по-звездно”? Ето и отговорите:

Зоната
Диетата е измислена от доктор Бари Сиърс и основната й идея е здравословен начин на живот. Ключовият момент при нея е изборът на правилната комбинация от храни. Малко по-точно това означава, че дневният прием на калории трябва да се разпредели по следния начин: 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Дълготрайните резултати са отслабване, загуба на апетит и топене на мазнини. Приемът на храна трябва да става на малки порции шест пъти на ден.
Големи фенове на тази диета са Дженифър Анистън, Рене Зелуегър, Ел Макферсън, Сандра Бълок, Синди Крауфорд и Сара Мишел Гелар.

Диета „Южен плаж”
„Истинската тайна на тази диета, е че тя не е просто диета, а начин да се храниш за да живееш”, казва доктор Агатстън, създател на звездната диета. Основната й функция е да помага на хората да разграничават „добрите въглехидрати” от „лошите въглехидрати”, както и добрите мазнини” от „лошите мазнини”. Препоръчваните продукти са пълнозърнеста храна, плодове и зеленчуци, както и разнообразни протеини.
Известни последователи на хранителния режим са Джесика Симпсън, Хилъри и Бил Клинтън, както и Бет Мидлър.

Макробиотична диета
Макробиотичната звездна диета се базира на разбирането, че основната част от храната трябва да е пълнозърнеста. Забранява се яденето на преработена, готова или опакована храна. Стриктните подражатели на режима ядат само натурални храни.
Гуинет Полтроу следва стриктно макробиотичната диета и изключва от менюто си яйцата, месото, млякото и млечните продукти. Сред другите подражатели на диетата са Мадона, Алиша Силвърстоун, Фиона Епъл и Памела Андерсън.

Диетата на Аткинс
Това е може би най-популярната диета сред известните. Създадена от доктор Робърт Аткинс, тя насърчава приемането на повече протеини и по-малко въглехидрати и захар. Инструкциите са, че 11% от калориите трябва да бъдат набавяни от мазнините.
Звездите, които се подчиняват на съветите на доктор Аткинс са Гери Галиуел и Сара Джесика Паркър.

Ловци на захар
Диетата се подчинява да разбирането, че модерирането на тялото е ключът към отслабването. Идеята, на която се подчинява режимът е, че повечето тлъстини по тялото се трупат не толкова от мазнините, които поемаме, а най-вече от захарта, затова тук се препоръчва консумирането на зеленчуци с високо съдържание на фибри, както и пълнозърнести храни.
За разлика от други подобни диети, които изключват захарта от менюто, тази разрешава приема на захар и някои плодове и изключва рафинираната и преработена захар. Ключов момент за този хранителен график са и упражненията.
Звездната диета спазват Тори Спелинг и Шарън Стоун.