През 1914 година Конгресът на САЩ обявява за общонароден празник втората неделя на месец май, като това се превръща в Ден на майката в страната и още редица държави по света. Това е и причината вчера, 10 май много звезди да публикуват затрогващи снимки със своите майки, деца и съпруги и да напишат затрогващи послания, изпълнени с любов и признателност към най-важния човек в живота на всеки от нас – майката. Ето как известните отбелязаха Деня на майката:

Дизайнерът и певица Виктория Бекъм ни умили със своя бебешка снимка, на която се вижда и нейната майка, пишейки „Честит Ден на майката! Вдъхновяваш ме всеки ден и те обичам много."

Снимка със своята майка пусна и Синди Крауфорд. "Тя ми показа какво означава безпрекословна любов", беше откровена бившата моделка. 

"Мамо, благодаря ти, че ме накара да повярвам, че мога да направя всичко, което искам!" С тези думи латино дивата Дженифър Лопес почете своята майка в Инстаграм.

Певицата Майли Сайръс също отбеляза Деня на майката с видео и думите "Благодарна съм, че те имам!

Актрисата Никол Кидман сподели с феновете си снимка със своята майка. "Към всички майки на този свят - винаги сме с вас и празнуваме Деня на майката", това написа Кидман към затрогващия кадър, добавяйки и още един - със собствените й деца.

Катрин Зита-Джоунс пък ни умили със снимка от архивите, от която се вижда, че току-що е станала майка, а до нея е нейната собствена майка.

"Обичам те, Йоланда Хадид! Ти си моят супергерой!" С тези думи моделът Джиджи Хадид отбеляза Деня на майката.

"Най-хубавата част от деня ми е, когато говоря с майка си", отбеляза празника и актрисата Рийз Уидърпуун.

Интересен кадър ни показа актрисата Деми Мур - "4 поколения майки и дъщери".

За първа година Камерън Диас празнува този ден като Ден на майката. Нейният съпруг Бенджи Мадън я изненада със сладко послание в Инстаграм _Винаги ще съм благодарен за това, че ме направи баща и се грижиш толкова добре за нас всеки ден. Ти си най-добрата майка, съпруга и приятел."

Дейвид Бекъм също поздрави всички майки, публикувайки снимки на съпругата си Виктория и на своята майка: