Има много неща, които хората правят, за да се подготвят да станат родители – ходят на курсове, правят йога, сменят пелени и т.н. Една двойка е избрала крайно нетрадиционен подход по пътя на родителството.

27-годишната Джес Елис и годеникът й Ейвъри Раасен, 33 г., са “родители” на 13 реалистични бебета кукли. Това е техният начин да почувстват какво е да си майка и баща, като за целта двойката сменя пелени и извежда „бебетата“ на разходка в колички.

Елис започва да колекционира куклите играчки, реалистично моделирани по подобие на бебетата - в разгара на пандемията през май 2020 г., когато се чувства "самотна".

"Винаги съм обичала бебетата - има нещо много успокояващо в това да държиш бебе", казва Елис, която е от Източен Лондон пред South West News Service.

След като купува първото си "бебе" Ребека, едномесечно момиченце, за около 300 долара, тя започва да се вманиачава.

"В семейството ми имахме няколко бебета - имам кръстница и това винаги е бил любимият ми етап, когато някой е имал бебе - да можеш да държиш новородено е наистина специално", споделя Елис.

Втората си кукла купува през ноември 2020 г. и е новородено на име Сам, което струва почти 700 долара.

Елис е похарчила близо 7500 долара за колекцията си от бебета, която включва още едномесечната Джун, осеммесечния Бруклин, новородената Мануела, тримесечния Заин, новородената Лили, новородената Аналис, новородената Ария, Чарли, на 1 г., Пипа на 1 г.; и Джун на 4 г.

Радостта от появата на бебе в семейството на един голям музикант е неописуема - вижте видето. 

Най-скъпото ѝ "дете" е Куки, недоносено момиченце, което ѝ струва 2100 долара.

"Обичам да ги гледам и да, понякога можеш да ги погледнеш и да се заблудиш, че са истински", казва Елис. "Много е терапевтично да ги държа, ако съм стресирана или притеснена, това е много успокояващо. В известен смисъл те помагат да се подготвиш за това да бъдеш родител."

Въпреки че родителите винаги казват, че нямат любимо дете, Елис не се страхува да признае, че наистина има любимка - Ария, най-новото ѝ дете.

"Често я държа в кошчето за кола, защото мисля, че там изглежда най-реалистично", споделя тя.

Елис казва, че понякога хората бъркат куклите за истински бебетата, когато ги извежда на разходка навън.

Нейният годеник Ейвъри подкрепя увлечението й и дори й помага да сменя памперси и да ги облича.

"Куклите ми помогнаха да се науча да държа истинско бебе и да му сменям пелените", споделя Ейвъри.

Макар че годениците искат да имат собствено дете, те смятат, че все още не са готови, а 13-те кукли бебета им помагат да се подготвят за родителството.

Все пак Елис осъзнава, че това са само кукли.

"Осъзнавам, че това не са истински бебета и често ги оставям на места, където определено не бива да оставяш истинско бебе - като маса или диван", признава тя.

Последното предизвикателство, с което се заема младата жена, е сама да изработва т.нар. реборн кукли.