готвач

Броколи

Този обичан от всички зеленчук е богат на фолиева киселина и витамин B, които помагат за регенерирането и производството на нови клетки. Дневната дажба от фолиева киселина, от която се нуждае всяка бременна е минимална - 400 микрограма, които са равни на 0.4 милиграма. Липсата на важната съставка може да доведе до вродени дефекти у новороденото като спина бифида.

готвачПържола филе
Филето е богато на цинк, желязо и протеини. Всичките те играят решаваща роля в израстването и оформянето на бебешкия организъм. Ниските нива на цинк в организма по време на бременност могат да доведат до ниско тегло на новороденото и здравословни проблеми.

готвач

Пилешки гърди
Пилешкото е едновременно богато на витамини и с ниско съдържание на калории. Поради тази причина консумацията на пилешки гърди е важна за поддържането на мускулните тъкани за вас и за изграждането на такива при бебето.

готвач

Боб
Бобовите зърна са източници на фибри, а освен това и на желязо, което спомага за изграждането на червените кръвни телца- не само вашите, а и тези  на бебето. По време на бременността количествата на желязо в организма трябва да бъдат увеличени заради развитието на плода и израстването на плацентата, от която се храни то.

готвач

Яйца
Пресните яйца са изключително богати на витамин D и протеини, а всички знаем колко важен е този витамин за крехкия организъм на бебето. Той е от решаващо значение за изграждането на костната система при малките деца. Само не изхвърляйте жълтъка – там се съдържа по-голямото количество витамин D.

готвач

Сладки картофи
Те съдържат комплекс от фибри, бетакаротин и витамин С и са здравословен начин да утолите глада за нещо едновременно сладко и солено, пише ivillige.com.

 

 

готвач

Зехтин
Приемът на здравословни мазнини по време на бременност е много важна част от храненето. Зехтинът съдържа мононенаситени мазнини и витамин Е, и е идеалният начин да добавите допълнителни 300 здравословни калории, от които се нуждае всякак бременна.

готвач

Бадеми
Бадемите съдържат цинк, здравословни мазнини и фибри. Освен това са доста хранителни, така че ако сте някъде, където не ви харесва кухнята, а сте много гладни, просто хапнете 10-12 бадема, за да се заситите.

 

 

Ей я, на и втората част на суперхрани за бременни.