Нищо не е толкова могъщо, колкото силата на майчината любов и волята ѝ да защити децата си на всяка цена. Последното доказателство за това е една трагична, но вдъхновяваща история, която се случва в Атлантическия океан, недалеч от бреговете на Венецуела.

40-годишната Мариели Чакон от Венецуала е успяла да спаси живота на двете си деца, след като в продължение на дни ги е кърмила. Самата тя е трябвало да пие собствената си урина, за да остане хидратирана. За съжаление майката е починала, но децата и бавачката им са спасени и са в болница, съобщава „Дейли Мейл“.

Това се случило, след като вълна е преобърнала корабчето, на което семейството се е намирало. Петима други, сред които съпругът на Мариели, все още са в неизвестност. Майката и децата ѝ са се спасили на малка лодка, а бавачката е трябвало да влезе в хладилник, който е бил закачен за другия плавателен съд.

Корабокрушенците не са имали вода и храна. За да поддържа децата си живи, Мариели е кърмила 2-годишната си дъщеря и 6-годишния си син. Самата тя се е опитвала да си набави вода, като е пиела собствената си урина.

В крайна сметка органите на майката са отказали заради дехидратацията и тя е починала в ръцете на децата си. Именно така са ги намерили спасителните екипи, които търсят корабокрушенците.

Двете деца и бавачката им са приети в болница с изгаряния трета степен и дехидратация. Властите във Венецуала казват, че децата ще се оправят, но все още са в шок от преживяното.

Погребението на Мариели Чакон беше в събота. Младата жена се превърна в герой и вдъхновение за много потребители в социалните мрежи, които споделят нейната история и изразяват възхищението си от силата, която само една майка би могла да има.