Доктор Красимира Димитрова от Русе, която през 2010 г. роди на 62-годишна възраст, е починала.

През май 2010 г. психиатърката роди близнаци след инвитро процедура и стана най-възрастната родилка в България. Момиченцата й Мери и Жаклин бяха недоносени – едва 900 и 500 г и по-малката скоро след това почина.

Случаят предизвика много полемики трябва ли толкова възрастни жени да раждат и кой ще се грижи за децата след смъртта им.

Снимка: 24 часа

Беше прието жени над 43 г. да нямат право на държавно финансиране за инвитро. А самата процедура да се разреши само за жени, които не са навлезли в менопаузата, дори и да си плащат.

Дъщерята на Красимира Димитрова – Мери, сега е на 13 години. Две седмици след смъртта на майка й тя е била в дом, а сега вече живее в приемно семейство, където се чувства много добре, съобщава "България днес".

Смъртта на Красимира Димитрова предизвика много коментари в социалните мрежи. Някои написаха, че срещу природата не може да се върви и определиха бременността като експеримент на доктора, който е направил инвитро процедурата.

Други подкрепиха решението на Красимира Димитрова да роди и припомниха, че така или иначе много деца в България се отглеждат от бабите им.