Това се казва многодетно семейство – 22 деца, почти всички родени в рамките само на 1 година. А когато говорим за майка героиня, няма как да не споменем Кристина Озтюрк, която на 26 години може да се похвали със завидни познания в отглеждането на деца.

Кристина е рускиня, която живее в Грузия и твърди, че иска да има цели 105 биологични деца със съпруга си, 58-годишния милионер Галип Озтюрк. Плановете им обаче са провалят, след като миналата година Галип беше задържан при операция на специалните сили и арестуван по обвинения във фалшифициране на документи, пране на пари и притежание на наркотици. По-късно той беше осъден на 8 години затвор.

През 2021 г. двойката разкри как е похарчила 138 000 паунда за сурогатни майки, за да могат да посрещнат цели 20 деца само за една година. Оттогава насам към потомството са се присъединили още двама членове на семейството.

В началото на тази година Кристина сподели видео в Инстаграм профила си, в което всяко от децата се представя с име и рождена дата. Клипът разкрива, че всички деца на семейство Озтюрк са родени през 2020 г. Най-голямата, Виктория, е родена през 2014 г. и е от предишен брак на рускинята, а най-новото попълнение в семейството им, Оливия, е родена през януари 2021 г.

Кристина е майка и на Мустафа, Мариам, Айрин, Алис, Хасан, Джуди, Харпър, Тереза, Хюсеин, Анна, Изабела, Исмаил, Мехмет и Ахмет - всички те са на три години - и на Али, Кристина, Алена, Сара, Локман и Алпарслан, които са на две години.

Благодарение на опита си като многодетна майка, Кристина, която е родом от Москва, през февруари тази година Кристина издава книга, озаглавена „Дневник на бебето“.


„Изглежда, че всичко за родителството вече е написано, но всеки родител търси полезна информация, за да даде на децата си само най-доброто. И аз не правя изключение. Като майка на двадесет и две деца мога със сигурност да кажа, че няма такова нещо като много информация: винаги можеш да откриеш нещо ново за себе си. След десетки, ако не и стотици статии, книги, уебинари и обучения, реших да създам своя собствена книга, в която най-важната информация за младите родители ще бъде събрана и структурирана малко по малко“, пише младата майка.

Кристина се запознава с богатия собственик на хотели Галип, докато е на почивка в крайбрежния град Батуми в Грузия. В своя Инстаграм тя споделя за трудните моменти, които преживява семейството без съпруга й и баща на децата й.

„Много от вас са забелязали, че със събитията, които се случват в нашето семейство, ми е по-трудно да поддържам страницата“, казва тя в поста си.

"Сигурна съм, че този ден ще дойде скоро, но дотогава искам само да ви благодаря много за цялата ви подкрепа и мили думи", добави тя.

През 2021 г. Кристина разкрива, че за една година с мъжа й са похарчили 96 хиляди долара за 16 бавачки.

"Аз съм с децата през цялото време, правя всички неща, които обикновено правят майките", заявява многодетната майка в интервю.

По това време семейството живее в триетажно имение и двамата с Галип избрали да използват услугите на сурогатни майки, защото са искали да имат колкото се може повече деца възможно най-бързо.

„Мога да ви кажа едно нещо - дните ми никога не са скучни. Всеки ден е различен - от планирането на графиците на служителите до пазаруването за семейството ми', казва още Кристина.

В първата година, когато се раждат повечето от децата им, Кристина харчи по 4 хиляди паунда на седмица за стоки от първа необходимост за бебетата, включително 20 големи пакета с пелени и 53 опаковки адаптирано мляко.