Тези кадри могат да втрещят много родители, защото едно малко момиченце има за домашен любимец не пухкаво коте или вярно куче, а... жълт питон. Казва се Шер и е дълъг около 5 метра.

Бащата на малкото момиченце Ед Таока се опитва да промени общото отношение към змиите като към опасни същества. Той учи още от малка своята дъщеря да съжителства заедно с двата питона.  

„Змиите не са жадни за кръв чудовища, или поне не всички. Те често са погрешно приемани и описвани от медиите в материали, с които се стига до паника и параноя“, разказва той. Споделя видеа в You Tube канала си, с които цели да покаже какво наистина се случва, ако човек се грижи за едно влечуго добре.

Семейството има два питона, които са кръстени Сони и Шер. Бащата ги описва като много нежни и спокойни. В семейството е имало и други животни – котка, куче и костенурки. Бащата споделя, че в периода от 2012 до 2020 дъщеря му има 4673 одрасквания или ухапвания от котката, две от кучето и нито едно от питоните.

Жълтият питон се казва Шер. Той често спи, с глава, положена на дланта на малкото момиченце. Питоните познават момиченцето още от съвсем малка. Още на 2 годинки, тя играе на земята със Сони, целува го и го гали без никакъв страх.

Според него змията може категорично да разбере, че хората не са заплаха или храна за тях. Животното показва различна степен на толерантност към това, което човек прави с него. Няма значение дали му подава ръка, крак, лице или друга част на тялото, змията трябва да научи, че човекът няма да й навреди. Не й е необходимо да хапе, не иска да хапе и не си струва да полага тези усилия, защото и за нея ухапването коства усилия, енергия или стрес.

Снимка: Стоп кадър/ You Tube

Малката Миси прекарва много време със змиите в дома си, на двора и край басейна. Включва ги в игрите си, като понякога те изпълняват ролите на кукли, които храни със своите прибори за игра. През лятото внимават да играят на сянка, защото в горещите дни те имат нужда от прохлада, както и от прясна вода всеки ден. Често спят заедно или гледат телевизия на дивана, но по принцип си имат отделни добре оборудвани клетки.