Синът на Сара Иверми е диагностициран със загуба на слуха само няколко месеца след раждането си. За 4 години майката научава всички трудности, свързани с поставянето на кохлеарни импланти и други слухови апарати. Един често пренебрегван проблем се оказва дразненето или чувството за отчуждение, което децата могат да изпитат в резултат на това, че са единствените сред приятелите си със слухов апарат.

Когато научава, че 9-годишната дъщеря на техен приятел не иска да носи слуховия си апарат, защото това я кара да се чувства различна от приятелите си, Сара украсява устройството й със стикери за нокти. Виждайки колко много момичето харесва това, което се е получило, Сара решава да не оставя това като единичен случай, а да се опита да помогне по същия начин и на други хора, загубили слуха си и техните семейства. 

Снимка: https://www.facebook.com/pg/mylugss

Така създава Lugs - компания, която продава комплекти за украса на слухови апарати и кохлеарни импланти. Креативните дизайни, които варират от ярко оцветени цветя до фигурки на популярните супергерои, карат децата да се чувстват добре и горди от факта, че ги носят. 

Снимка: https://www.mylugs.co.uk

„Доволна съм всеки път, когато заради пратка с украса за апаратче получа благодарствен имейл, придружен със снимки на деца, които ги носят и ги обичат“, пише Сара в публикация в блога на Limping Chicken. „Излишно е да казвам, че синът ни Фреди извлича най-голяма полза от бизнеса, тъй като всеки месец си избира нов дизайн, което кара неговите приятели в училище да му завиждат".