Да се готвиш за погребението на собствената си дъщеря, вместо за сватбата й. Случва се на една майка и това променя завинаги живота й. 

Семейството на Шантал Истууд трябвало да се подготвя за сватбата й, но вместо това се наложило да планират погребението на момичето. Младата жена от Бундаберг и нейният годеник загиват в лавина в Южна Германия.

19-годишната Истууд, наскоро завършила англиканския колеж „Сейнт Лука“ и 23-годишният ѝ германски годеник Симон Вайбхаузер, загиват по време на поход в Баварските Алпи през 2010 година, съобщава CourierMail.

Двойката се запознава година по-рано на остров Лейди Елиът. Двамата планирали да се оженят точно в деня на първата среща – 19 януари.

„Те бяха толкова млади и щяха да се женят след две седмици“, казва майката на Истууд, Джийн Истууд. „В началото отричах и всеки път, когато телефонът ми звъннеше, се надявах, че това е тя“, споделя жената.

Истууд и годеник й Вайбхаузер били пометени от лавина, докато били на поход с приятели. Седем души от групата им оцеляват, след като сами си проправят път под снега и отломките.

„Загубихме един абсолютен ангел“, казва баща й Питър.

Истууд и годеникът й са авантюристи и любители на забавленията, но не са били склонни към опасни занимания, според техните близки. Смята се, че лавината, убила младата двойка, е причинена от бързо променящото се време.

Истууд допринася много за социалния и културния живот на училището, в което завършва, сочи изявление на директорът Стив Крофт. След като се дипломира, тя заминава за Бразилия в рамките на учебен обмен. „Тя беше страхотна. Беше наистина ангажирана с почти всичко в училище“, казва той.

„Страхотно момиче“, описва сестра си, доведеният й брат.