Срещаме ви с Глория и Оливер – една от 20-те двойки, които спечелиха “Бебешки ДНК пакет” от кампанията “Направи го сега” през февруари. Те са образовани и възпитани млади хора – Оливер е учил в НАТФИЗ, но само две години, и дори е участвал във френски филм, а Глория е дипломиран магистър по “Балканистика”. И двамата работят по 12 часа на ден, за да сбъднат мечтите си, и са в очакване да се появи първото им дете.

Тяхната история е вдъхновение за младите хора, защото единствено любовта е движещата сила във взаимоотношенията им, и тя дава своите плодове. А ето и как започва всичко.

“С моята съпруга се запознахме през 2017 г. на остров Кипър, където работят и до днес нашите родители. По онова време работехме там сезонно. Запознанството беше случайно, но и двамата веднага разбрахме, че сме открили сродната си душа. Тогава разбрах, че Глория е студентка в Пловдив и ще трябва да се върне в България, след края на лятото. Тогава имах намерение да работя в Кипър с цел закупуване на жилище в България, но след като тя ми сподели, че няма как да остане повече, веднага си събрах нещата и реших да се върна в България с нея. Оттогава досега живеем под един покрив и сме едно цяло.”

Двамата са от семейства на разведени родители и това е техният най-голям стимул да създадат любящо и здраво семейство, в което децата им да живеят спокойно и щастливо.

“През недалечната 2020 г. аз предложих брак на Глория (предложение, което ще запомним и двамата за цял живот). Към нашето домакинство по-късно се присъедини и най-прекрасното и добро кученце на света - малката Кая, която си осиновихме и спечели сърцата ни завинаги. През 2021 направихме скромна сватба, с най-близките ни роднини и приятели. За нас сватбата не беше фиктивна или просто подпис, а акт на обещание, на отдаване на другия. Да засвидетелстваме любовта си и да станем съпруг и съпруга беше най-щастливият ден в живота ни. Знаехме, че следващата стъпка е да увеличим семейството ни и няколко месеца по-късно разбрахме, че чакаме бебче. Раждането на малката принцеса ще промени животът ни завинаги и ще надмине емоциите от сватбата със сигурност”, споделя още Оливер.

И двамата работят много усилено, по 12 часа на ден, за да могат да закупят свое жилище, което да превърнат в свой дом, изпълнен с топлина, уют и любов, и то да се превърне в крепостта на семейството им.

“Като малки и двамата не сме получавали нужното по една или друга причина, от нашите родители. Искаме само да имаме възможност да дарим децата ни със всичко онова, което на нас ни е липсвало. Да сме едно сплотено и щастливо семейство, което да пътешества заедно, да се смее заедно, да трупа съкровищница от спомени и много приключения. Искаме децата ни да опознаят света и да го обикнат, а ние да сме с тях, за да им даваме крила. Надяваме се точно малкото ангелче да се превърне в крайъгълен камък като върне нашите родители от чужбина и ни помогне да съберем отново семейството заедно, за да има до себе си и любящите баби и дядовци, защото детството без тях няма как да е пълноценно. Ние като отгледани от своите баби, знаем от личен опит необходимостта от тях”, откровен е Оливер.

Ако сте заченали своето бебе през 2022, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрирайте се до 31 януари 2023 г.