Регистрирането на бременности в петото издание на кампанията "Направи го сега" официално приключи. В нея взеха участие близо 10 000 семейства, които са заченали своето дете през 2021 г. Всяко от тях има възможност чрез жребий да получи един от 20-те "Бебешки ДНК пакет"-а. Подкрепата, която организацията на Иван Христов и Андрей Арнаудов осигурява, е благодарение на компании от детската индустрия и включва всичко най-необходимо за отглеждането на 20 деца през първите 12 месеца.

Пакетите съдържат 20 броя комплекта с дрехи, буйки, пелени (всички размери), мляко за кърмачета, пюрета, зърнени храни, мокри кърпи, вода за кърмачета, аксесоари, шишета, залъгалки, стерилизатор, козметика, перилни препарати, детска количка, дървени образователни играчки, активна гимнастика, персонализиран спален комплект, хавлия, бамбукови съдове за хранене, торбички за съхранение на кърма, инхалатор, слинг, пробиотици за цялото семейство и педиатричен преглед.

Продуктите и услугите се предоставят по инициатива на НПО-то и благодарение на даренията на представители и производители от детската индустрия: BEBELAN, ЛИДЛ България, IVENTAS - PHILIPS AVENT, Friendly Organic, Tiny Love, Playgro, SafetyPay, Baby Art., Cangaroo, MONI, Omron, BGdreshki.bg,  Kikka boo, Колев и Колев, FUN SMART TOYS и Yam Yam Bamboo, Слингомания, BioGaia, УМБАЛ “Софиямед”.

"Искаме да благодарим на всички български семейства, които се регистрираха в кампанията ни и тази година. За нас това е признание, че усилията, които полагаме - да се справим с ниската раждаемост у нас, дават реален резултат. Това е кауза, която истински осмисля съществуването на организации като ДНК и ни амбицира да правим още по-мащабни проекти", сподели Андрей Арнаудов, съосновател на Движението за национална кауза - ДНК.

Официално късметлийските бебета ще станат ясни на 26 февруари, когато в присъствието на нотариус ще бъдат изтеглени печелившите. Те ще бъдат обявени по време на специално онлайн събитие, стриймвано в социалните мрежи на кампанията и организацията.

По време на събитието Иван и Андрей ще обявят новите посланици за 2022 - шестото издание на "Направи го сега". 12 майки от всички сфери на обществения живот у нас ще застанат с лицата си зад благородната кауза на кампанията и ДНК - всяка със свой призив за по-добра среда за отглеждане на деца в България.

От 1 февруари 2022 г. вече е активна формата за регистрации в новото издание на кампанията "Направи го сега". В нея могат да участват всички семейства, които ще заченат своето дете през 2022 г. Генерален партньор на кампанията е УМБАЛ "Софиямед", а основен медиен партньор - bTV Media Group.