Франциска Йорданова и Томаш Папкала отпразнуваха днес своята Дантелена сватба в ефира на „Преди обед“ по bTV. Преди 13 години те казват заветното „Да“.

„Всъщност подписването беше на 15 септември, а партито на 17-ти. По тази причина ние празнуваме годишнината си от 15-ти до 17-ти в зависимост от това кой ден ни е по-свободен“ – поясни Томаш Папкала, който заедно с Франциска бе в журито на "Dancing Stars" тази пролет.

„Сватбата бе във Варна – любимият ни град, в който винаги сме се прибирали, когато живеехме в чужбина. Беше най-щастливият ни ден до този момент“ – добави Франциска, която от този сезон е една от водещите в „Преди обед“.

Снимка: bTV Media Group

 

Франциска и Томаш се запознават покрай танците. Томаш е много висок и трудно си намира партньорка за танцуване. Затова общи познати им организират среща в танцово студио. Нито един от двамата не знае как изглежда другият.

Снимка: bTV Media Group

„Аз живеех в Ню Йорк, а той в Ню Джърси. Закъснявах за срещата, но не можех да се обадя, защото бях 40 минути в метрото. Той беше много ядосан и първите му думи бяха „Чакам те, отивай да се преобличаш“. Като цяло първите ни впечатления не бяха много позитивни“ – разказва Франциска.

Снимка: bTV Media Group

Тя обаче признава, че още след първия танц, фокстрот, двамата си пасват.

Снимка: bTV Media Group

„Нямахме хореография. Той ме водеше, аз го следвах. Имаше голяма химия по време на танца. Много хора в залата казаха след това, че сме изглеждали много добре заедно“ – поясни Франциска.

Снимка: bTV Media Group

Те танцуват заедно 2 години, стават двойка, но след това идва раздяла за 2 години.

Снимка: bTV Media Group

„Бяхме млади и искахме да пробваме от всичко в живота. Аз бях на 25, а тя на 22-23 години, когато се запознахме“ – спомня си Томаш.

Снимка: bTV Media Group

Днес Франциска знае полски чудесно, а Томаш говори български.

„Когато се преместих да живея при него, той започна да говори само на полски, нямах избор“ – сподели с усмивка тя.

Двамата имат чудесен живот в САЩ, където се раждат и двете им деца.

„Един ден пиехме вино в двора, в 4 следобед. Всичко беше прекалено перфектно и лесно, а ние обичаме предизвикателствата. Винаги съм предпочитал Европа“ – така Томаш обясни решението да напуснат САЩ.

Днес щастливото и успешно семейство живее във Варна.

Снимка: bTV Media Group

Вижте във видеото най-горе как двамата танцуват в студиото!